Torsdag, äntligen helg och miniserien Chernobyl

pexels-photo-13726104.jpeg
Photo by Gáspár Ferenc on Pexels.com

Godkväll!

Hoppas er torsdag varit bra. Idag har jag varit på radion. Var där mellan 10-13.00. Hade ångest men kunde i alla fall stanna kvar. När klockan var ett så gick jag ner till centralstationen. Där tog jag bussen hem.

När jag kom hem så har jag kollat på miniserien Chernobyl.

Miniserien handlar om kärnkraftsolyckan som hände i dåvarande Sovjetunionen den 26 april 1986 kl 01.23. Det är en miniserie på fem avsnitt. Serien får inte en bara se vad som hände utan vilken omfattning det hade och att det är än idag förbjudet att flytta tillbaka för dem som bodde i närheten av kärnkraftverket.

Här har jag skrivit en mer detaljerad beskrivning av miniserien.

Jag brukar undra varför filmer eller serier som bygger på något som hänt i verkligheten blir intressantare på något sätt. Kanske är det att man vet att själva grunstoryn är det ingen som suttit och fantiserat ihop. Utan det är något som drabbat verkliga människor i världen.

2 reaktioner till “Torsdag, äntligen helg och miniserien Chernobyl”

  1. Chernobyl minns jag allt. Det var mycket djur i Sverige som blev drabbade. Vad bra att du börjar trappa upp lite. Tror du kommer må bättre av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *