Varför jag inte skaffat barn…

Ska jag vara ärlig har jag aldrig haft det minsta intresset att skaffa barn.

Jag har för det första haft det tufft att bara överleva själv. Då jag har haft ätstörning så tidigt som i gymnasiet. Mådde inte speciellt bra psykiskt då heller. Sen blev det hundra gånger värre när jag flyttade till egen lägenhet 2009. Det gick inte mer än två månader tills det att jag åkte till psykakuten för första gången men inte sista. Där konstaterade läkaren att jag då hade utvecklat en djup depression. Då skrevs jag in på en avdelning. Jag vet inte exakt när men under de tre åren fick jag diagnosen borderline och 2012 så fick jag diagnosen ADD. Det slutade med att jag fick till slut flytta till behandlingshem. Där på behandlingshemmet bodde jag i tre år och det räddade mitt liv.

Sen flyttade jag hit där jag bor idag 2015. Sju år har jag bott här.

En annan anledning till att jag inte skaffat barn är att jag har inte haft så stadigt förhållande att jag ens funderat på att ev skaffa barn. Den sista anledningen till att jag inte skaffat barn är att jag har inte kunnat ge barnet den uppväxt jag hade velat ge den.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #funktionsvariation #verkligheten

0 reaktioner till “Varför jag inte skaffat barn…”

  1. Fint skrivet i ett så känsligt ämne. Det är starkt att våga erkänna att man inte är mogen just där och då för det ansvaret. Gör dig till en fantastisk person.

  2. Det är ju bra på det sättet att man ändå kan välja att vara frivilligt barnfri. Tänker liksom att det är upp till var och en och inget som någon skall ifrågasätta. Låter ju som du verkligen vet att detta är rätt för dig.

  3. Det är fint tånkt och värdefullt att du faktist tänker på din psykiska hälsa före än o skaffa barn som vissa gör o sen inte kan ta hand om dem. Jag skaffar hellre inte barn (även jag vill) pgrav psykiskt o hälsa och osunda förhållanden jag haft. Man ska tänka på barnet först,

  4. Barn är något man väljer själv att vilja skaffa eller inte. Inget måste. Jag har en vän som inte heller vill ha barn. Å för mig är jag fine med det. Hon en go vän ändå till mig.

    Hoppas att du har haft en bra tisdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *