Söndag

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra söndag. Här har man haft en bra söndag!

Jag vaknade vid elva tiden hos min bästa vän då jag sov över hos henne. Vi kollade på film igår. Filmerna vi såg var the fog från 2005 och sedan the haunting från 1999. Båda är skräckfilmer och väldigt bra filmer. Klockan var mer än tolv när jag gick och la mig men det blir lätt sent då man har så kul och trevligt.Jag blev hemskjutsad så kom hem runt klockan var nog runt ett på dagen i alla fall. Sedan dess har jag varit till Gottsunda för att handla.

Efter att jag kom hem så har jag kollat på filmen Berättelsen om Narnia: häxan och lejonet på disneyplus.


Handling:

Fyra ungar som är hos en professor på engelska landsbygden under andra världskriget hittar en garderob som de inser att den leder in till Narnia. I Narnia får de veta att de är därför att en profetia har sagt att de ska komma och att de är tillsammans med lejonet Aslan Narnias bästa hopp i kriget mot häxan. Frågan är om de kommer vinna över Häxan eller inte?

Recension:

Detta är den första Narnia filmen från Disney som kom 2005. Denna film är baserad på boken The Lion, the Witch, and the Wardrobe av C.S. Lewis. Boken är den andra boken i böckerna om Narnia. Denna bok är skrevs klart 1948 och gavs ut 1950. Sammanlagt finns det sju böcker om Narnia men det blev ”bara” tre filmerFilmen vann en oscar för Best Achievement in Makeup men var nominerad till två Oscars till.

Jag ger filmen 3/5

Jag har också duschat och tvättat håret och ska be personal om hjälp att bädda rent i sängen när jag ska få åtta medicinen. Har också tänkt försöka läsa lite i boken då jag vill läsa klart den så jag kan börja med en annan bok.

6 svar på ”Söndag

  1. Bra att du har haft det trevligt hos din vän. Bra att ni båda gillar skräck film. Skönt med skjuts hem.
    Narnia filmerna är bra 👍.
    Skönt att duscha håret & bädda rent i sängen.

    Ha en bra dag! 🌸

  2. När jag var barn kunde man se både häxan och lejonet, silvertronen och caspian och skeppet gryningen som serier. Minns att jag verkligen älskade dom. De nya filmatiseringarna har jag inte sett men jag är övertygad om att de är riktigt sevärda. Vet inte varför jag inte gjort det dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *