Äntligen är febern borta och Lord of the rings: the return of the king extended edition

Hallå där!

Hoppas er torsdag varit bra. Här är febern äntligen borta. Här började dagen med Supernatural säsong tio. Dean har fortfarande the mark of Cain och börjar göra Dean till någon han egentligen inte är. Samtidigt har Crowley på något sätt räddat ängeln Castiel. Dean, Sam och Castiel letar efter ett botemedel för cainsmärket. Samtidigt har en häxa som heter Rowena dykt upp och hon visar sig vara Crowleys mamma.

Idag har jag kollat på Lord of the rings: the return of the king extended edition.

Handling:

Frodo, Sam och Gollum är på den sista biten på deras resa. De måste på något sätt lyckas gå igenom Mordor utan att bli upptäckta av alla orcher. Samtidigt så gör sig Gandalf, Aragorn och Legolas redo för den sita striden mot Mordors styrkor. Frågan är vart den kommer hållas?

Recension:

I år är det 20 år sedan denna klassiker till film kom. Den har fortfarande rekordet i antal oscars för en film. Tillsammans med Titanic och Ben-hour så fick den 11 oscars. Det är ett rekord som står än idag och det har inte varit någon film som varit i närheten av det rekordet. Sammanlagt fick Lord of the rings filmerna 17 stycken oscars. Det har aldrig varit en trilogi som varit i närheten av det heller. Denna film är hela 4 gjoch 12 minuter i förlängd version. Filmen är baserad på Boken Lord of the rings: the return of the king av J.R.R Tolkien.

Visste ni att Viggo Mortensen som spelar Aragorn gjorde alla sina egna stunts själv. Rollen som Aragorn gick till ett antal andra skådespelare innan slutligen Viggo fick rollen.

John Rhys-Davies som spelar dvärgen Gimli gör även rösten till Lavskägge. Enten som är med i Lord of the rings: the two towers.

6 reaktioner till “Äntligen är febern borta och Lord of the rings: the return of the king extended edition”

  1. Lord och the rings trollband en kom jag ihåg jag var helt uppslukad av de filmerna. Tror det var film 2 som det var kring typ hela serien det var lite synd annars var man helt fast. Skönt att du mår bättre.

  2. Sagan om ringen filmerna kan man se hur många gånger som helst. De är verkligen så otroligt bra tycker jag Har nog sagt det förut, men vi hade leadmotivet ur filmerna som vår utgångsmasch då vi gifte oss.

  3. Skönt att febern är nu borta. Då får vi hoppas du är tillbaka på jobbet på måndag.
    Oj! Är det 20 år sen som ”Lord of ring” hade premiär. Tiden går 😅.

    Ha en trevlig fredag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *