Dagens wordpress fråga -Lista tre böcker som påverkat dig’

opened book on tree root
Photo by rikka ameboshi on Pexels.com

Lista tre böcker som har påverkat dig. Varför?

 1. Tillbaka till Livet: Allisons historia av Marianne Thamm. Boken handlar om Allison som blir våldtagen och knivhuggen av två killar. Boken handlar om hur hon kämpade för att överleva då hon insåg att hon var den enda som kunde se till att killarna som gjorde det mot henne skulle få sitt straff. Denna bok påverkade mig då man inser vilken kraft en människa har när de inser att detta måste jag överleva.
 2. Pojken som kallades Det av Dave Pelzer. Boken handlar om Dave som blev misshandlad av hans psykiskt sjuka mor. Han utsattes för tortyr och han behandlades värre än ett djur. Den handlar också om personalen på skolan som tillslut satte sin karriär på spel för att rädda Dave. Denna är det omöjligt att inte bli påverkad av då man har svårt att fatta att en mor kan göra såhär mot någon som är hennes son.
 3. Sista andetaget av Carlton Stowers. Lilla Renee Goode är bara två år när hon dör. Boken handlar om tre kvinnors kamp för att kunna bevisa att Renees pappa Shane Goode dödat henne. Det är omöjligt att läsa denna utan att bli påverkad. Man undrar vad som kan få en pappa att döda sin egen dotter.

8 reaktioner till “Dagens wordpress fråga -Lista tre böcker som påverkat dig’”

 1. Första boken du tipsa om leta jag i Storytel. Men fann den inte. Tyckte den lätt intressant 😕.
  Andra boken du tipsar om är såå bra & grym 🫶😊.
  Sista boken du tipsar om känner jag inte till.

  Ha en bra dag!

 2. Har ju inte läst böckerna men i handlingen verkade de va en modig tjej för att kämpa för rättvisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *