En solig dag och Lord of the rings: fellowship of the ring

Hallå där!

Hoppas er lördag varit bra. Här har man gjort en del. Har kollat på the 100 säsong fem så nu är jag på de sista avsnitten av säsongen. Sen var jag in en sväng till Uppsala och hittade en punkt på hittaut uppsala som jag inte hittade förra gången jag letade. Efter det så åkte jag buss hem och har gått mina 5000 steg idag. Efter jag kom hem så duschade jag då det är varmt ute. Tog även fram min bordsfläkt och fick börja med att damma av den för jisses vad dammig den var. Satt igång och kollade på Lord of the rings: the fellowship of the rings extended edition men efter bara några minuter så såg jag att jag hade ett meddelande på messenger från min granne att hon var nere på basen och undrade om vi skulle kolla på något. Så tog det jag behövde och gick ner. Där kollade vi på I survived a serial killer säsong ett avsnitt 2 på youtube.

Nu kollar jag på Lord of the rings: the fellowship of the rings extended edition på viaplay.

Handling:

Frodo får ärva en ring av Bilbo som är Frodos mors kusin. När bilbo gett sig av för att gå till alverna så får Frodo veta av Gandalf att han ska gömma ringen. När Gandlalf återvänder så får Frodo veta att den ring han fick av Bilbo är den ring Sauron gjorde i hemlighet i dommedagsberget. Allt för att kunna styra över alla raser i midgård. Frodo får också veta att Bilbo hittade ringen i Gollums grotta. Gandalf säger åt Frodo att han måste ge sig av då han hittade inte Gollum innan fienden hittade honom. Frodo ska bege sig till Bree och den stegrande ponnyn och Gandlalf ska möta honom där. Kommer Gandalf möta honom där och vad kommer hända? Vad ska de göra med ringen?

Recension:

En av de bästa filmerna som någonsin har gjorts. Denna film kom 2001 men alla tre sagan om ringen filmerna spelades in direkt. Detta har inte gjorts innan eller efter. Denna film fick fyra oscars. Denna film är baserad på boken Lord of the rings: Fellowship of the ring av J.R.R. Tolkien. Vet ni att i den scenen där Gandalf slår i huvudet var en olycka men man valde att ha med det vilket jag tycker är bra då det är lite komiskt.

Imorgon är det söndag. Då ska jag skriva recension om ljudboken jag lyssnat ut. Ska också kolla vilken bok jag ska börja lyssna på.

12 reaktioner till “En solig dag och Lord of the rings: fellowship of the ring”

 1. Hitta ut Uppsala, vad är det för något? Bra iallafall att du hittade punkten du letade efter. Trevligt att din granne ville att du skulle hänga med och kika på något. Älskar Lord of the rings. Tyvärr är inte min man lika förtjust så jag passar alltid på när jag är ensam hemma.

 2. Här har vi också haft soligt och fint väder idag, men än behöver inte bordsfläkten tas fram. Kul att din granne hörde av sig och ville titta på något tillsammans.
  Jag har inte sett Lord of the rings, trots att jag vill se filmerna. Men dom verkar så spännande så nån gång ska jag se dom.

 3. Tycker så mycket om sagan om ringen filmerna. Vi hade leadmotivet från filmen som vår utgångsmasch då vi gifte oss. Det har varit riktigt varmt ett par dagar nu. Så skönt.

 4. Bra att du hitta punkten inne i Uppsala som du inte hitta sist du va där.
  Trevligt att grannen din ville se något med dig. Bra att du damma av din fläkt.
  Ska bli kul att läsa din ljudboks recension 🙂.

  Ha en bra start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *