Galet trött och regnig dag

Hallå där!

Hoppas ni har haft en bra fredag. Här började jag dagen med serien Sleepy hollow säsong ett på disneyplus. Börjar bli riktigt bra ju längre säsongen går.

Efter att ha ätit lunch så åkte jag till gottsunda och handlade. När jag skulle åka hem från Gottsunda så hade det börjat regna. Det har fortsatt att regna så det har inte blivit någon promenad. Så på eftermiddagen så jag filmen Jurassic world: fallen kingdom. Sen gick jag ner till basen och åt middag. Det var potatisbullar och bacon. Det var väldigt gott. Har på eftermiddagen/kvällen varit galet trött så hoppas inte jag börjar bli sjuk då jag ska till min bästa vän och kolla på film på söndag!

Ikväll har jag kollat på The green mile.

Filmen handlar om en fångvaktare på ett fängelse i USA på 1930-talet där de har hand om de fångar som dömts till dödsstraff. Där har de elektriska stolen som dödsstraff som de kallar för Old sparky. En dag får de in en man som heter John Coffey som dömts till döden efter att ha mördat och våldtagit två små flickor. Fångvaktaren som spelas av Tom Hanks tycker det är något som inte stämmer med den nya fången. Han tycker John inte verkar vara en våldsam man. Hur ska detta sluta?

Recension:

Denna film är baserad på boken The green mile av Stephen King. Detta är enligt mig den bästa filmatiseringen av en Stephen King bok. Denna film är en klassiker. Filmen är 3 timmar och 5 minuter lång men den känns inte så lång tycker jag. Visste ni att Michael Clarke Duncan som spelar John Coffey fick en Oscarsnominering som bästa manliga biroll. Totalt fick filmen fyra oscar nomineringar. Detta är en film som är omöjlig att kolla på utan att gråta. Michael Clarke Duncan dog tyvärr i sviterna av en hjärtinfarkt 2012.

Denna film tar också upp ämnet Dödsstraff, om det verkligen är rätt väg att gå. Jag själv är mot dödsstraff och tycker det är bättre att de dömda får leva i fängelse tills de dör. För de som en mördare har dödat kommer inte tillbaka även om man avrättar mördaren. Sen har det hänt i verkligheten att de har avrättat någon som varit oskyldigt till det brottet den har dömds för.

Är du mot eller för dödsstraff? Motivera gärna ditt svar.

4 reaktioner till “Galet trött och regnig dag”

  1. Skönt att ha handlat och ha det klart för helgen. Samt ja, här har det också regnat idag, men det var kallt i morse och frost på rutorna, så nu börjar hösten komma, så härligt. Den filmen har jag bestämt för mig att jag har sett =D

  2. Varit regnigt här med idag. Kanske trött efter veckan. Vädret kan det med vara. Därför du är trött.
    Det beror på vad personen har gjort. Har den våldtagit & mördat en person. Så kan jag tycka att det kan bli döds straff. Men det är mina tankar.

    Hoppas att du inte blir sjuk.

    Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *