Serietips: Grimm

Titel: Grimm

Antal säsonger: 6 st

Premiär: 17 November 2011 i Sverige

Skådespelare: David Giuntoli, Russel Hornsby, Silas Weir Mitchell, Elizabeth Tulloch och Sasha Roiz bland annat.

Serien var nominerad till 2 styckden Primetime Emmys.

Handing:

Nick Burkhardt är en polis som jobbar och bor i Portland. Han bor tillsammans med sin Flickvän Juliette. En kväll får han besök av sin Moster Marie Kessler. Han får frågan om han sett något han inte kan förklara. Nick får då veta att han har en speciell förmåga och är en Grimm. Nick får ärva en husvagn full med böcker och andra saker som han kan behöva då han är en grimm och vissa wesen är väldigt svårt att ta död på.

En grimm är en person som jagar sagoväsen som är ondskefulla, som även kallas Wesen. Nick får rätt snart en kompis och en medhjälpare i en kille som heter Monroe. Monroe är en Bludbat alltså ett wesen men är en omvänd sådan då han inte äter kött och är en som lagar klockor åt andra. Nicks chef Kapten Sean Benard är en zauberbiest då hans mamma var en hexenbiest.

Detta är en serie som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. Det är en väldigt bra serie med mycket fantasy i. Det är en serie som man inte kan sluta kolla på när man väl har börjat.

Jag ger serien 4/5

Just nu finns serien på Skyshowtime och amazon prime. Jag har däremot den på en dvdbox med alla säsongerna.

14 reaktioner till “Serietips: Grimm”

  1. 4/5 är ett gott betyg, men jag håller med vi har sett en del av den tidigare och den är riktigt bra. Kan även rekomendera en ny serie på samma kanal, rabbit hole – den var riktigt spännande också. Suttit och jobbat hemma idag och kunde inte motstå att kolla klart

  2. Det låter som en serie som är helt i min smak. Jag tycker om att se fantasy och mystiska eller magiska väsen. Tyvärr kommer jag inte åt att se den här serien i nuläget, men nån gång hoppas jag kunna se den.

  3. Såg denna serie för nått år sedan, tror att jag såg den på netflix om jag inte missminner mig helt fel. Väldigt bra serie tycker jag, men mot slutet börja det spåra ut tycker jag.

  4. Tack för serie tips. Det kan man inte få för mycket av. Alltid mysigt att se film/ serier.

    Ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *