Halvdag på radion och en promenad

Hallå där!

Hoppas eran onsdag varit bra. Här har man varit på radion. På radion gjorde jag inte så mycket. Jag fick hjälp av min bästa vän för att försöka fixa min mobil. Men till slut så gav vi upp och sa att vi skulle försöka göra det när jag är hos henne nästa gång. Hade också indiemöte med en av handledarna. Vid tolv så slutade jag så gick ner till centralstationen och tog bussen hem.

Hemma har jag gått en promenad så har gått över 6000 steg. Har även duschat och tvättat håret. Har även ätit middag på basen.

Ikväll har jag kollat på The hunger games på viaplay.

Handling:

Katniss Everdeen bor i sömmen i distrikt 12 i Panem med sin mamma och lillasyster. Varje år arrangeras något som kallas för Hungerspelen. I hungerspelen deltar en tjej och en kille i åldern 12-18 år från varje distrikt. Den som är sist kvar utses till vinnare. Katniss och hennes syster Prim är båda med sitt namn detta år. Till sin förtvivlan dras Prims namn som den ska tävla av tjejerna. I ren panik säger Katniss att hon ställer upp som frivillig. Katniss inser att hon kommer tävla i det 74 hungerspelen tillsammans med en kille som heter Peeta Mellark. Kommer Katniss kunna överleva och vad kommer hon behöva offra för sin överlevnad?

Recension:

I rollen som Katniss Everdeen ser vi Jennifer Lawrence och som Peeta Mellark ser vi Josh Hutcherson. Både Jennifer och Josh har vunnit flera priser för sina roller i The hunger games. Den uppskattade budgeten för filmen är 78,000,000 dollar. Filmen hade premiär den 23 mars 2012 här i Sverige.

Jag ger filmen 4/5

Det kommer en ny hunger games film som heter The hunger games: the ballad of songbirds and snakes. Den har premiär den 17 november alltså ungfär om en månad.

Handling: (lånad från filmstaden)

Vi får följa Coriolanus Snow vid 18 års ålder, flera år innan han skulle bli Panems tyranniska president. Coriolanus är stilig och charmig, och även om det är svåra tider för Snow-familjen, ser han en chans till en förändring när han väljs till mentor för de 10:e hungerspelen. Snabbt krossas hans glädje när han får i uppdrag att vara mentor för en flicka från fattiga distrikt 12.

Lägger in trailern nedanför.

6 reaktioner till “Halvdag på radion och en promenad”

  1. Hoppas att det löser sig med din mobil. Drygt sånt där. Teknik ska bara fungera 🙂. Hoppas att mötet gick bra.
    Skönt att jobba halv dag den här veckan. Skönt med frisk luft. Älskar att ta en varm dusch efter jag har varit ute i lite kylig vind 🥰. Å jag duschar med gärna innan middagen så det är klart. Så man kan sen ta kväll.
    The Hunger games 1 & 2 är bra. Tycker jag.

    Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *