Lida – Recension

Handling:

Du funderar väl på att fly. Jag är säker på att en råtta i en fälla också gör det, på sitt sätt. Men det kommer du inte att kunna göra, Paul. Du kanske skulle kunna göra det om det här var en av dina berättelser, men det är det inte.

Paul Sheldon är en världsberömd författare. Han skriver böcker om hjältinnan Lida Chastain, men har tröttnat på sin huvudkaraktär och bestämmer sig för att låta henne dö. Det visar sig vara ett stort misstag.

Paul vaknar upp efter en våldsam bilolycka och befinner sig i ett hus mitt ute i ingenstans. Han har tagits omhand av Annie Wilkes – Pauls största fan och en stor beundrare av Lida Chastain. Ganska snart inser Paul att allting inte står rätt till hos sin vårdare. När Annie läser manuset där Lida dör, blir hon fullkomligt rasande och tvingar Paul att skriva en ny bok där Lida återuppstår. Annie håller Paul under strikt kontroll och manipulerar honom med droger och skoningslöst våld. Den världsberömda författaren befinner sig nu i en situation där skrivandet bokstavligen är det enda som håller honom vid liv.

Boken var väldigt spännande från början till slut. Man kunde inte sluta lyssna förrän den var slut. Steven King har skrivit en bra bok igen. Ett måste att läsa eller lyssna på om man inte gjort det..
Igår såg jag filmen som är baserad på denna bok och tycker filmen och boken är lika bra.#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #ljudbokiöronen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *