Måndag, ny vecka och The girl with the dragon tattoo

Hallå där!

Hoppas er måndag varit bra. Här har man lyssnat på ljudbok på bussen till radion. Så har bara ca 2 timmar kvar att lyssna på ljudboken. Dessa ljudböcker är snabba att lyssna på då de är bara ca 6 timmar.

När jag var på radion har jag skrivit manus, gått promenad och så har vi haft APT. Denna vecka ska jag spela in mitt program på onsdagen och så har vi radiofyrisgalan på lördag. En av er som kommenterade frågade vad radiofyrisgalan är för något så tänkte berätta lite kort vad det är för något.

Radiofyris galan har vi en gång per år. Då samlas vi som arbetar på radion. Vi äter gott, oftast så beställer vi pizza. Vi själva behöver inte betala något utan radion har en summa pengar som de tar av när det ska vara gala. Handledarna delar ut priser och varje person får ett pris. Däremot vet vi som är på radion vilket pris vi kommer få i förväg vilket är bra. Jag kommer självklart visa upp vilket pris jag får här när galan varit.

När jag slutade på radion så gick jag ner till centrum från radion. Så har kommit upp i 5000steg.

Ikväll har jag kollat på filmen The girl wtih the dragon tattoo på viaplay.

Handling:

Detta är den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor.

Filmen handlar om journalisten Mikael Blomkvist som blir åtalad och dömd för förtal av Hans erik Wennerström. Plötsligt kontaktar advokaten Dirk Frode Mikael med att Henrik Wanger vill anlita honom för ett jobb och vill att Mikael besöker honom i Hedestad. Henrik vill att Mikael ska göra två saker. Det ena är att skriva Henriks biografi. Det är dock bara ett skäl till den riktiga uppgiften. Henrik vill att Mikael ska försöka hitta vad som hände hans brorsdotter som försvann på 1940-talet. Mikael säger jag till uppgiften och på vägen får han sällskap av Lisbeth Zalander som är en hackare som jobbar med personalundersökningar . Ska de två lyckas hitta vad som hände Hariett och om Henrik har rätt i det att han tror hon mördades av någon i hans släkt. Däremot är sanningen mer hemsk än vad de någonsin kunnat tro.

Recension:

Denna film är baserad på boken Män som hatar kvinnor som är skriven av Stieg Larsson. I rollen som Mikael Blomkvist ser vi Daniel Craig och det Rooney Mara som Lisbeth Zalander. Vi har flera svenska skådespelare men den största rollen spelar Stellan Skarsgård som spelar Martin Vanger. Det är en väldigt bra film men jag föredrar den svenska filmen i förlängd version. Denna är 2 timmar och 28 minuter så den är rätt lång. Filmen fick en oscar för Best Achievement in Film Editing. Däremot var Rooney Mara nominerad för bästa kvinnliga huvudroll. En av scenerna är inspelad här i uppsala, vid slottsbacken.

Vilka är dina favoritvarumärken och varför?

Det kommer nog inte som en överraskning men det är helt klart rituals. Det är för att de har bra produkter till bra priser. Jag älskar deras ansiktsmask och serien jag tycker är bäst är sakura.

12 reaktioner till “Måndag, ny vecka och The girl with the dragon tattoo”

 1. Så kul med en gala, och lite prisutdelning. Ja du måste dela med dig då det är klart. 6 timmar är väl en lagom lång bok, Skönt med promenaderna. de är så viktiga.

 2. Älskar rituals och jag är så glad för duschmoussen som jag fick av dig. Den är ju så bra. Så trevligt det låter med galan. Vad bra att du kom upp i dina 5000 steg. Girl with dragon tattoo är bra.

 3. Ja, ljudböcker som är 6-10 tim långa går snabbt att lyssna ut 😊. Låter som en skön dag.
  Okej. Så trevligt med gala för radion.
  Rituals är ett bra märke. Men lite dyrt tycker jag. Mina är Mary Kay. Åxå dyrt. Jag vet. Sen boddy shop.

  Ha en bra onsdag! 🌼

 4. Oh så kul med en sådan gala, ska bli spännande att se vad för pris du får! Kan man lyssna på radion på något sätt? 🙂 (svara gärna som kommentar hos mig, så jag inte missar svaret från dig). Tycker du att man borde se den versionen av den svenska filmen?

  Hoppas du har en fin tisdag! 😀

 5. Det är härligt med ljudböcker som man kan lyssna på om dagarna om man tex åker buss eller är ute och går. Duktig du är som är ute och går så mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *