Midsommarplaner och filmrecensioner på bloggen

Godkväll!

Hoppas er torsdag varit bra. Jag har varit hemma eftersom jag haft problem med stark ångest hela veckan men äntligen kan jag säga att det den värsta ångesten har gett med sig.

Så vad har jag gjort idag?

Jag har kollat på miniserien Chernobyl på hbomax. Serien handlar om kärnkraftsolyckan som hände 26 April 1986 i dåvarande Sovjetunionen. Här nedanför kan ni läsa en mer djupgående recension av miniserien.

Har idag också kollat på filmen Armageddon.

Handling:

Bruce Willis spelar Harry S. Stamper som är oljebrorrare och har ett gäng anställda. Nasa har insett att en Astroid är på väg mot jorden och inser att om den krockar med jorden kommer ingen överleva. De inser också att det inte hjälper att skicka upp en atombomb då den är för stor så det enda som hjälper är att de måste borra på asteroiden och komma till ett viss djup för att kunna spränga den så den delas i två delar. Så de tar kontakt med Harry och ber honom hjälpa dem att rädda jorden. Harry säger att han då vill ha med sina anställda. De skickas upp i två rymdraketer men frågan är om de kommer lyckas och vilka som kommer överleva?!

Recension:

Denna film kom 1998. Den var nominerad till fyra oscar för bland annat best music, orginal song för låten I dont want to miss a thing. I denna film är också Ben Affleck, Michael Clarke Ducan och Liv Tyler med. Detta var innan Michael spelade John Coffee i Den gröna milen. Michael gick tyvärr bort i sviterna av en hjärtattack 2012.

Visste ni att vi har en svensk skådespelare med i denna film då Peter Stormare spelar den ryska astronauten på rymdstationen som de stannar för att tanka rymdfärjorna på. Detta är en katastroffilm och en riktig blockbuster. Denna film är 2 timmar och 31 minuter lång.


Imorgon är det midsommarafton och då har jag inte något speciellt planerat. Ska du fira midsommar eller göra något annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *