Oppenheimer – Recension

Titel: Oppenheimer

Premiär: 21 Juli 2023

Regissör: Christopher Nolan

Kategorier: Drama, Historia och Biografi

Skådespelare: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon och Robert Downey Jr.

Speltid: 3 Timmar

Handling:

Film handlar om J. Robert Oppenheimer som är atombombens fader. Den handlar om hur han uppfann atombomberna som släpptes i Hiroshima och Nagasaki. Även personer runt om Oppenheimer som hade stor påverkan på vad som hände är även med.

Recension:

Helt klart Årets bästa film. Tror inte någon kommer knäcka denna diamant till film. Jag har aldrig tyckt en 3 timmars film kan vara kort att kolla på. Man satt fastnaglad från första scenen till sista scenen. Denna film känns inte som tre timmar lång. Enligt mig har Christopher Nolan överträffat sig själv. Denna film känns redan som en klassiker trots att jag har sett den bara 1 gång. Christopher Nolan har inte sparat på krutet i denna film bokstavligt talat.

Jag ger filmen 5/5

Jag tror denna kommer få många oscarnomineringar. Jag är nästan säker på att Christopher Nolan kommer bli nominerad till bästa regi, plus att jag är rätt säker på att han kommer ro hem den oscarn också. Jag tror att Cillian Murphy kommer bli nominerad till bästa manliga huvudroll. Sen kan Robert Downey Jr. bli nominerad för bästa manliga biroll. Filmen kan också ro hem en nominering för bästa ljud.

15 reaktioner till “Oppenheimer – Recension”

  1. Kul att du tyckte om den. Jag har dock inte sett den. Men veckar vara en typisk min sambo film 😊. Så jag kanske får se den någon gång.

    Ha en bra dag!

  2. Låter som en spännande film. hoppas att den kommer hit också. Känns den mer fiktion eller fakta, dvs spelfilm men som ändå håller sig till det som hänt?

  3. Jag har varit så nyfiken på denna! Ska nog se den lite senare då jag inte har barnen.. Men många säger den är riktigt bra så blir mer och mer nyfiken på den. 🙂

  4. Vad kul att du tyckte den var så bra, absolut nyfiken på dem med eftersom den och Barbie är de mest omtalade. Mannen och en kompis till hon skall gå på den på iMac nästa vecka tror jag.

  5. Oj vad kul med ev en Oscarfilm är den på bio just nu så måste man ju se eftersom du tyckte den var bra 🙂

    Sorry för sen kommentar,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *