På resande fot och När lammen tystnar

selective focus photo of train
Photo by Alex Qian on Pexels.com

Hallå där!

Hoppas er söndag varit bra. Själv har man varit på resande fot. Började vid tolv tiden i Sunnersta där det verkligen spöregnade. Tackar vet ja att jag hade ett paraply. När jag kom till centralstationen så gick jag in på pressbyrån och hämtade ut en gratis dryck. Sen gick jag till Subway ock köpte tre cookies till resan. Vid kvart över ett så gick tåget mot Gävle. I Gävle så hade jag tid att gå på toa innan jag skulle åka tåg. Vid 15.07 så gick tåget mot Söderhamn. Vid 15.55 så var jag i söderhamn där morsan och hennes man kom och mötte mig.

Sen jag kom hem till dem har jag duschat då jag upptäckte att man helst inte ska ha nylonbyxor om det regnar. Sen har vi ätit middag som blev Äggnudlar och baconsås.

Ikväll ska vi se på När lammen tystnar.

Handling:

Clarice Starling är en tjej som går polishögskolan i USA när hon får uppgiften av chefen för beteende gruppen att besöka den kända seriemördaren Hannibal Lecter på det fängelse där han hålls inburad. Det är för att försöka få Hannibal att hjälpa dem med att fånga mördaren Buffalo Bill som de jagar. Kommer clarice kunna övertala Hannibal att försöka hjälpa dem så de kan gripa Buffalo Bill?

Recension:

Detta är en klassiker numera. Den kom 1991 och fick hela 5 oscars. Anthony Hopkins som spelar Hannibal fick oscar för sin roll i denna film. Även Jodie Foster som spelar Clarice Starling fick en oscar för sin roll i denna film. Anthony Hopkins och Jodie Foster har en väldigt bra kemi och båda är otroligt bra i rollerna dem spelarFilmen är rankad 22 i topplistan av alla filmer på Imdb. Filmen är baserad på boken The silence of the lambs av Thomas Harris.

4 reaktioner till “På resande fot och När lammen tystnar”

  1. Vad kul att få komma iväg lite. Det behövs. Det där regnet kan man allt vara utan eller hur? När lammen tystnat har även jag sett. Minns att jag gillade den, men satt med en kudde hela filmen 🙂

  2. Mysigt med en tåg tur, har inte åkt th sedan 2018 när vi var på ett event i Stockholm -en det har verkligen sin charm – men här blir det oftast bil. Dessutom har stora killen här börjat bli åksjuk så ännu mer begränsade nu. Subways kakor är riktigt goda, mysigt med lite färdkost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *