The green mile och summering av steg för denna vecka

Hallå där!

Hoppas er påsk varit bra. Här har man varit hemma och tagit det lugnt. Idag har jag kollat på The 100 och nu har jag hunnit börja se säsong fyra. Denna serie är fortfarande väldigt bra fortfarande efter att ha kollat klart på tre säsonger. Ser fram emot vad som kan hända i den fjärde säsongen.

Idag har jag varit ut på en promenad. Jag gick en längre väg till Coop än den jag brukar gå när jag ska dit. Så har gått över 5000steg idag. Det är ju söndag idag och jag har gått över 37000 steg denna vecka. Jag har i genomsnitt gått 5100 steg per dag denna vecka. Jag har märkt att jag blivit mycket piggare då jag slutat äta godis på veckorna och har alltid gått en promenad per dag. Så det här ska jag definitivt fortsätta då jag märkt att min vinterjacka blivit större än den har känts. Får bara försöka att inte bliv för envis med antal steg då jag inte vill att jag går för mycket så kroppen tar stryk. Att inte pressa ens kropp till något den inte klarar med.

Här är det fint väder så jag tror faktiskt att jag snart kan hänga undan min stora vinterjacka som det känns nu. Hoppas i alla fall det! För inge mer snö nu!

Nu ska jag strax gå ner på basen för att äta middag. Undrar vad det kommer bli då det är söndag och då brukar det bli att man äter något som personalen gjort av det som finns i matväg.

Ikväll håller jag på att kolla på The green mile på sfanytime.

Handling:

Filmen handlar om en fångvaktare på ett fängelse i USA på 1930-talet där de har hand om de fångar som dömts till dödsstraff. Där har de elektriska stolen som dödsstraff som de kallar för Old sparky. En dag får de in en man som heter John Coffey som dömts till döden efter att ha mördat och våldtagit två små flickor. Fångvaktaren som spelas av Tom Hanks tycker det är något som inte stämmer med den nya fången. Han tycker John inte verkar vara en våldsam man. Hur ska detta sluta?

Recension:

Denna film är baserad på boken The green mile av Stephen King. Detta är enligt mig den bästa filmatiseringen av en Stephen King bok. Denna film är en klassiker. Filmen är 3 timmar och 5 minuter lång men den känns inte så lång tycker jag. Visste ni att Michael Clarke Duncan som spelar John Coffey fick en Oscarsnominering som bästa manliga biroll. Totalt fick filmen fyra oscar nomineringar. Detta är en film som är omöjlig att kolla på utan att gråta. Michael Clarke Duncan dog tyvärr i sviterna av en hjärtinfarkt 2012.

Denna film tar också upp ämnet Dödsstraff, om det verkligen är rätt väg att gå. Jag själv är mot dödsstraff och tycker det är bättre att de dömda får leva i fängelse tills de dör. För de som en mördare har dödat kommer inte tillbaka även om man avrättar mördaren. Sen har det hänt i verkligheten att de har avrättat någon som varit oskyldigt till det brottet den har dömds för.

Är du mot eller för dödsstraff? Motivera gärna ditt svar.

Imorgon är det Måndag och ny vecka men är ledig då det är annandag påsk. Jag ska på bio. Ska se Dungeons & dragons: honor among thieves för tredje gången. Däremot har jag denna gång betalt min biobiljett med poäng.

8 svar på ”The green mile och summering av steg för denna vecka

 1. Om man ser flera säsonger av en serie då är den rätt bra tänker jag. Själv har vi kollat på ett par av the manifest – om en plan som försvann och kom tillbaka – kan absolut rekomenderas. Perfekt att kunna betala men poäng – då är det extra kul att gå tycker jag

 2. The Green Mile tycker jag är en väldigt bra film. Jag är emot dödsstraff. Som jag ser det gör sig den som avrättar någon sig också till en mördare. I grunden finns frågan om det är rätt eller fel att döda någon. Tycker man att det är fel att döda någon – vilket jag gör – så kan det inte bli rätt för att det passar ett visst syfte. Det har dessutom hänt alltför många gånger att oskyldiga har avrättats. Men jag anser självklart att de som gjort sig skyldiga till vidriga och grova brott ska straffas, och då med fängelse livet ut.

 3. Ja den gröna milen såg jag också. så otroligt bra. Det är ändå bra att utmana sig lite, men ta det i normal takt. Kanske med 100 steg åt gången? Dödsstraff är en svår fråga… men måste jag svara så är det ett nej.

 4. Skönt med en lång helg. Å man behöver inte göra något för det.

  Att pressa kroppen är bra i lagom takt. För när man utmanar kroppen så blir konditionen bättre & inte så hög puls.

  När man har sett flera säsonger av en serie. Så är den bra 😊. Filmen, den Gröna milen är så bra!

  Mm ska bli Sköönt att slippa vinterjackan. Fundera på att använda min vårjacka idag.

  Döds straff hmmm….🤔 Det tycker jag är det sista utvägen. Om inget annat fungerar med hjälp osv.

  Trevligt att gå på bio.
  Ännu en kortvecka. 3 dagars jobb även denna veckan. Inte dumt 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *