Titanic det osänkbara fartyget

Hallå där!
Hoppas er onsdag varit bra.

Här har man varit på radion. En handledare har läst mitt manus då jag ska spela in imorgon. Vi hade också lite alla hjärtans dag fika då en handledare gjort små bakelser. Vilket var galet gott. Vid kvart över två gick jag från radion till filmstaden då jag skulle se Titanic i 3D och filmen började vid 15.00.

Titanic

Förra året var det 25 år sedan filmen Titanic kom då den kom 1997.

Filmen handlar om det stora fartyget Titanic som var den största ångfartyg som gjorts när det byggdes och togs i trafik 1912. Fartyget sas vara osänkbart. Filmen följer Titanics jungfruresa från Southampton till New York. När fartyget kommit en bra bit så händer något folk inte trodde skulle kunna hända. Titanic kör på ett isberg och katastrofen är ett faktum.

I filmen får man följa Rose som åker med Titanic tillsammans med hennes tänkta make och hennes mamma. Rose och hennes fästman ska gifta sig när de kommer till USA. Samtidigt får man följa Jack Dawson som vinner hans och hans kompis biljett i ett parti poker. De möts och får tycke för varandra.

Filmen är över tre timmar lång men är en film man kan se hur många gånger som helst. Den fick totalt 11 oscars och har rekordet tillsammans med två andra filmerna. Det rekordet står än idag. Denna film räknas helt klart som en klassiker idag.

Innan idag hade jag inte sett Titanic på bio och inte i 3D heller. Jag ångrar inte att jag gick och såg filmen på bio. Däremot så var jag glad att jag kunde gå på föreställningen som började vi tre. Det är ingen film jag kan börja se vid åtta på kvällen.

Har du sett Titanic på bio? Såg du kanske den redan när den kom 1997?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #funktionsvariation #titanic #filmnörd #fråga #movie

14 reaktioner till “Titanic det osänkbara fartyget”

  1. Jag, min pappa och bror såg Titanic på bio 1997. Då var jag 11 år och det var en speciell upplevelse. Mina kompisar såg den flera gånger för att de var så förälskade i filmen och Jack (DiCaprio), så Titanic är en viktig del av min uppväxt. Nu pratar jag och min bror om att se om den i 3D. Hur tycker du de fått till 3D-biten? Var det som att kliva in i Titanic-världen? Kul att du fått uppleva filmen på 3D-bio.

  2. Jag såg Titanic på bio 1998 i Uppsala med min kusin. Grät som bara den, det var runt då den hade premiär vet jag. Kom ut på hösten 1998 på VHS som jag fick i julklapp har jag för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *