En lugn dag och Alice i spegellandet

crop faceless woman reading book on bed
Photo by Koshevaya_k on Pexels.com

Hallå där!

Hoppas er tisdag varit bra. Här har man varit hemma. Började dagen med att kolla på Titanic. Om du vill läsa lite mer om Titanic så kan du göra det Här.

Har tagit en dusch, kollat på en dokumetär och serien Grimm. Sen har jag också läst några kapitel i boken The 100: Rebellion av Kass Morgan. Den är bra boken men jag tar läsandet i etapper då jag inte kan läsa flera kapitell direkt utan läser ett eller två kapitel och sedan gör jag något annat en stund för att sedan läsa något kapitel i boken. Någon mer som känner igen sig?

Har också lyckats återställa datorn då den började bli långsam och helt plötsligt så känns det som en ny dator igen.

Ikväll har jag kollat på Alice i spegellandet på disneyplus.

Handling:

Alice återvänder till underlandet men allt är inte som det var. Hatmakaren har blivit sjuk och hävdar att hans familj lever. Däremot är det vida känt att de dödades av Jabberwocky för väldigt länge sedan. Däremot inser den vitadrottningen vad Alice måste göra, hon måste stjäla kronosfären och resa tillbaka i tiden. Det kommer vara väldigt svårt och frågan är om hon kommer lyckas?

Recension:

Denna film kom ut 2016 och jag minns att jag såg den när den kom på bio. Denna film är regisserad av James Bobin. Filmen är baserad på karaktärer gjorda av Lewis Carroll. En väldigt bra uppföljare på den första filmen. Hattmakaren spelas av Johnny Depp, Alice spelas av Mia Wasikowska, Den vita drottningen spelas av Anne Hathaway och den röda drottningen spelas av Helena Bonham Carter. Rösten till den blåa larven spelas av Alan Rickman. Alan Rickman gick tyvärr bort cancer samma år som denna film släpptes. Så denna film är faktiskt dedikerad till Alan Rickman som bara var 64år när han dog.

Favoritcitat från filmen:

 I learned that I may not be able to change history but I can learn from it.

Filmens soundtrack heter Just like fire och sjungs av Pink. Lägger in låten nedanför.

Imorgon är det onsdag och då ska jag vara hemma och ta det lugnt. Så det blir ingen radio för mig denna vecka.

8 reaktioner till “En lugn dag och Alice i spegellandet”

  1. Är själv lite av en periodare då vi kommer till läsandet. Ibland slukar jag böcker ibland är det ett uppehåll på flera månader.

  2. Åh Titanic var det längesen jag såg, verkligen en klassisk film! Jag är nog lite tvärtom med läsandet, antingen inte alls eller så slukar jag allt på en gång. Men blir poddar och ljudböcker för mig nu för tiden 🤗

  3. Låter som skön chill dag. Titanic är en väldigt bra & dramatisk film. Jag har även varit & tittat på utställningen om Titanic. Mycket intressant.
    Eftersom jag lyssnar på böcker. Så lyssnar jag ofta. Skönt tycker jag att komma in i en annan värd/liv.
    Så kan det vara ibland.

    Krya på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *