Måndag, hemma och sjuk och Alice in wonderland

Hallå där!

Hoppas er måndag varit bra. Här har man varit hemma då jag har något skit i kroppen. Började dagen med att kolla på filmen Den gröna milen på sfantyime.

Efter ett tag när jag käkat både frukost och lunch så åkte jag en sväng till gottsunda då jag glömde handla vissa saker igår. När jag kom hem så kollade jag klart på filmen. Sen tog jag en varm dusch. Efter det så började jag läsa boken The 100: Rebellion jag köpte för någon vecka sen. Har hunnit läsa fyra kapitel i boken vilket är bra för mig då jag ibland har svårt att koncentrera mig. Ska fortsätta läsa den imorgon har jag tänkt.

Ikväll har jag kollat på Alice in wonderland.

Handling:

Alice som spelas av Mia Wasikowska är på en fest som visar sig vara för att hennes pojkvän friar till henne. Hon springer runt i den stora trädgården då hon ramlar ner i ett hål och hamnar in wonderland. Där får hon träffa Hattmakaren spelad av Johnny Depp men även Röda drottningen som spelas av Helena Bonham Carter och den vita drottningen spelade av Anne Hathaway. Alice får flera gånger frågan är om hon är den rätta Alice och om det är hon som ska slås mot den röda drottningens  Jabber-baby-wocky. Frågan är om hon är den rätta Alice och i så fall om hon kommer lyckas döda Jabber-baby-wocky?

Recension:

Denna film kom ut 2010 och är regisserad av Tim Burton. Filmen är baserad på böckerna av Lewis Carroll. Den fick två oscar för Best Achievement in Costume Design och Best Achievement in Art Direction men var även nominerad för Best Achievement in Visual Effects.

Detta är en väldigt bra film. Alla rollerna är bra spelade även dem som bara spelas med en röst. Till exempel gör Alan Rickman rösten till en blå larv. Både Alan Rickman och Helena Bonham Carter var med i Harry potterfilmerna där Alan spelade Snape och Helena spelade Bellatrix Lestrange.

Favorit citat från filmen:

The Mad Hatter: Have I gone mad?

Alice Kingsley: I’m afraid so. You’re entirely bonkers. But I’ll tell you a secret. All the best people are.

Imorgon är det tisdag och då kommer jag vara hemma. Kommer vara hemma hela denna vecka. Ska som sagt fortsätta läsa boken jag började läsa idag sen blir det att se på serier och film.

8 reaktioner till “Måndag, hemma och sjuk och Alice in wonderland”

  1. Men fy så tråkigt för dig att du har blivit sjuk igen. Hoppas verkligen att du blir bra snart.
    Alice in Wonderland har jag velat se väldigt länge, så jag får se till att göra det nångång. Förutom att handlingen verkar kul så är det bra skådespelare också.

  2. Den gröna milen är sjukt bra. Kollade på den för länge sen. Måste kolla igen. Alice i underlandet filmen var jag inte lika impad på om filmerna. Men det kanske har för jag inte riktigt vart min favorit. Tråkigt du verkar ha något i kroppen. Krya! 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *