Torsdag, kallt ute och äntligen helg

Hallå där!

Hoppas er torsdag varit bra. Har idag varit på radion. Där har jag kollat på två filmer som research till mitt kommande program. Inte det jag ska spela in nästa onsdag. Idag valde jag att gå med på promenaden. Förresten har det varit iskallt idag så jag tog tyvärr fel jacka på mig. Tog den som är bra när det regnar men värdelös mot vind. Det blåste en del också. Vad har det varit för väder hos er? Här känns det verkligen som hösten är här.

När jag slutade på radion så gick jag ner till centralstationen och tog bussen hem. Så har gått över 6000 steg idag.

Ikväll har jag kollat på The mummy på viaplay.

Handling:

Filmen handlar om den översteprästen Imhotep blev begraven och mumifierad som straff för att ha gjort uppror mot sin farao. Som ett plus lades det en förbannelse över honom. Året är 1923 och hanns gravkammare av Arkeologer från Amerika. De är ute efter försvunna skatter och det får Imhotep att vakna till liv igen.

Recension:

En av de de största rollerna görs av Brendan Fraser. Han har vunnit priser för sin roll i denna film. Brendan Fraser har också varit med i bland annat Djungel George. Brendan Fraser fick i år sin första oscar för sin roll i The whale och han vann oscar för bästa manliga huvudroll. Detta var första gången Brendan Fraser var nominerad till en oscar.

Filmen var nominerad till en oscar för bästa ljud.

Jag ger filmen 3/5

6 reaktioner till “Torsdag, kallt ute och äntligen helg”

  1. Jag älskar The Mummy! Evelyn är en så himla inspirerande karaktär. När jag var yngre ville jag helt klart bli som hon. I går kväll regnade det iskallt i Varberg, men i dag på förmiddagen blev det åter soligt och varmt. Nästan som under en sensommardag. Har dock börjat förbereda för höstkläderna, som du säger är hösten på väg på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *