Vad är det som gör att vissa filmer berör en mer än andra?

Jag började fundera på frågan vad är det som gör att vissa filmer berör en mer än andra när jag kollade på the Green mile idag.

Mina tre filmer som berör mig mer än andra är

 • The green mile
 • Titanic
 • Armageddon

En sak som berör mig är om själva grundstoryn har hänt i verkligheten. Som Titanic. Man vet att det fartyget fanns i verkligheten och att det krockade med ett isberg och sjönk på sin jungruresa. Att man vet att många miste livet på ett fartyg som ansågs vara osänkbart. Nedanför så har ni två program jag gjort. Det första är en recension av filmen Titanic och det andra programmet handlar om vad som egentligen hände.

Något som berör också enligt mig är när något som händer är fel och den som drabbas är oskyldig. Som i The green mile när en man döms till döden och avrättas för ett brott han egentligen inte är skyldig till. Denna film drar upp ämnet dödsstraff. Om det är rätt eller fel.

Min åsikt är att dödsstraff är fel. Det är bättre att de får leva resten av livet i fängelse. Då det hänt i verkligheten att oskyldig har avrättats för brott den ej begått.

(nedanför innehåller spoilers av filmen som nämns)

Sen sist vem kan se Armageddon utan att gråta i slutet då en måste stanna kvar på astroiden för att kunna förhindra att den krockar med jorden. Speciellt videosamtalet mellan Harry och hans dotter som spelas av Bruce Willis och Liv Tyler. 😭

Så vad är det som gör att en film berör dig extra mycket?

10 reaktioner till “Vad är det som gör att vissa filmer berör en mer än andra?”

 1. Jag berörs av filmer som är verklighets baserade. Även i filmer där saker händer som händer i värden nu.
  Jag berörs även av filmer som har vänskapen & kärleken i sig. Man tycker att karaktärerna det handlar om kan tänka en gång till eller så. Så att det blir bra.
  Men annars så berörs jag inte så mycket av filmer. Är inte alls ofta jag sitter & gråter till filmer.

  Ha en bra dag! 🌸

 2. Jag berörs av samma saker som du gör. Just det här att man vet att det som filmen handlar om har hänt i verkligheten gör ju att man inte kan vifta bort det som händer med att det är påhittat. Orättvisor som drabbar människor som är i någon slags underläge berör mig starkt, och även sorg och olyckliga sorgsna slut. Jag berörs också väldigt starkt av hjärtevärmande filmer och lyckliga slut. Jag vill egentligen ha lyckliga slut i alla filmer, men det får man ju inte.

 3. JO men det är ju så vissa filmer fäster sig väldigt mycket. Jag har en film som heter brokdown Palace som är toppenra. Den är fantastik och har du ej sett den kan jag tipsa om den

 4. Den gröna milen var en av mina favoritfilmer under lång tid. Kärlekshistorien i Titanic likaså. Där ser man ju även klasskillnaderna något jag kan ha svårt för. Armageddon har jag nog sett, men minns inte.

 5. Jag minns än idag när jag såg Armageddon och minns vissa scener än idag. Det är faktiskt en film som berört mig också. Den är också bra gjord 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *