En regnig dag i Uppsala

Godkväll

Hoppas du har haft en bra onsdag. Här i Uppsala har det hällregnat hela dagen och det regnade säkert en hel del inatt också. Jag hade tänkt ta mina sneakers när jag skulle till radion men valde att ta ett par röda stövlar istället och tack och lov för mina sneakers hade varit absolutely soaking wet på fem minuter. Tog med mig mitt paraply också så var inte helt blöt när jag kom till radion. När jag var på radion så började jag och en handledare att klippa i programmet, VI hann ungefär halva programmet men vi båda sa att det hellre får ta tid och bli bra och inget man vill ha för bråttom med. Jag valde att sluta ett på radion så då gick jag ut till närmsta busshållplats och tog bussen direkt hem på grund att vädret.

Ikväll har jag kollat på filmen The hunger games: catching fire på sfanytime.

Handling:

Efter att Katniss och Peeta vunnit hungerspelen tillsammans så skickas de ut på en segerturné i alla de andra distrikten och som avslutas i huvudstaden. Efter segerturnén så återvänder dem hem. Däremot visar det sig att spelledarna och President snow har ett ess i rockärmen och säger att årets deltagare i det 75 hungerspelen ska lottas fram från vinnarna av hungerspelen i varje distrikt. Tyvärr så visar det sig att distrikt bara haft en tjej som vunnit så Katniss blir klar som tävlande. Däremot så står det mellan Peeta och deras mentor från förra hungerspelen Haymitch. När Haymitch namn dras så går Peeta in som frivilig. Ska Katniss och Peeta lyckas överleva ett andra hungerspel?

Recension:

Detta är den andra filmen av The hunger games filmerna. Denna film kom 2013. Denna film är baserad på boken The hunger games: catching fire av Suzanne Collins. Filmen har vunnit flera priser och bland annat har Donnald Sutherland vunnit pris som bästa skruk för sin roll som President Snow.

En väldigt bra uppföljare till den första filmen. Jag tycker faktiskt detta är den bästa filmen av hunger games filmerna. Denna film har bästa rating på imdb av alla fyra filmerna.

Jag ger filmen 3.9/5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *