Borta bra men hemma bäst!

Hallå där!

Hoppas er söndag varit bra. Här började dagen vid nio då jag blev väckt av mamma. Fick mina mediciner och sedan åt jag frukost och sedan packade jag det sista innan vi tre satt oss i bilen för att börja åka till Uppsala.

Färden till Uppsala från Söderhamn tog runt två timmar. När vi kom till Uppsala så var vi och åt pizza på restaurang Arom. Jag tog en pizza som heter Ananas. Det var den godaste pizzan jag ätit på länge.

Väl hemma hos mig så har mamma hjälpt mig med mina blommor då några av dem behövde ny jord. En av dem har blommat redan och en annan har knoppar som är redo att slå ut.

Gick ner till Coop för att köpa bland annat läsk. Så har nått mitt mål på 5000 steg idag.

Ikväll har jag kollat på The green mile.

Handling:

Filmen handlar om en fångvaktare på ett fängelse i USA på 1930-talet där de har hand om de fångar som dömts till dödsstraff. Där har de elektriska stolen som dödsstraff som de kallar för Old sparky. En dag får de in en man som heter John Coffey som dömts till döden efter att ha mördat och våldtagit två små flickor. Fångvaktaren som spelas av Tom Hanks tycker det är något som inte stämmer med den nya fången. Han tycker John inte verkar vara en våldsam man. Hur ska detta sluta?

Recension:

Denna film är baserad på boken The green mile av Stephen King. Detta är enligt mig den bästa filmatiseringen av en Stephen King bok. Denna film är en klassiker. Filmen är 3 timmar och 5 minuter lång men den känns inte så lång tycker jag. Visste ni att Michael Clarke Duncan som spelar John Coffey fick en Oscarsnominering som bästa manliga biroll. Totalt fick filmen fyra oscar nomineringar. Detta är en film som är omöjlig att kolla på utan att gråta. Michael Clarke Duncan dog tyvärr i sviterna av en hjärtinfarkt 2012.

Denna film tar också upp ämnet Dödsstraff, om det verkligen är rätt väg att gå. Jag själv är mot dödsstraff och tycker det är bättre att de dömda får leva i fängelse tills de dör. För de som en mördare har dödat kommer inte tillbaka även om man avrättar mördaren. Sen har det hänt i verkligheten att de har avrättat någon som varit oskyldigt till det brottet den har dömds för.

Seriemördaren Ted Bundy avrättades i den elektriska stolen 1989 i Florida.

Imorgon är det måndag och ny vecka. Morgondagen lär bli lugn då jag antar att jag kommer vara trött eftersom jag redan är trött. Ska bli skönt att sova i min egen säng efter att ha varit en vecka hos morsan. Som titeln låter säger jag Borta bra men hemma bäst.

5 reaktioner till “Borta bra men hemma bäst!”

  1. Kul att mamma följde med hem till dig och att skönt att få åka bil hem istället. Den gröna milen är en av de bättre filmerna jag sett.

  2. Härligt att du kom hem och att du har fått hjälp med blommorna. Jag håller med dig det är kul och skönt att åka iväg, men älskar känslan av att komma hem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *