En kall men mildare dag

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra torsdag. Här har man varit på radion. Där har jag skrivit manus. Gick ingen promenad då det var kallt. Däremot var det inte lika kallt som det varit de senaste dagarna. När jag slutade vid tre så gick jag ner till centralstationen. Där tog jag bussen till Gottsunda. In på willys och handla plus använde mitt pantkvitto som jag glömde göra förra gången jag var där.

Väl hemma så gick jag ner på basen. När personalen håller på med att fixa maten så ska hon diska något och upptäcker att det inte finns något varmvatten. Chefen för detta boende var där så jag fick springa upp till mig och kolla om jag har varmvatten. Men upptäcker att jag inte har det. Så de har ringt någon som ska komma och det har varit så kallt att det fryst men nu ska varmvattnet vara på väg tillbaka. Så nu ska jag ta en varm dusch.

Idag har jag öppnat hus sju i min rituals kalender och det var en hair och body mist i serien Karma.

Ikväll har jag kollat på Red sparrow på dinseyplus.

Handling:

Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

Recension:

Filmen kom 2018 och jag såg denna när den kom på bio. Filmen är baserad på boken Red sparrow av Jason Matthews. I rollen som Dominika Egorova ser vi ingen mindre än Jennifer Lawrence.

Jag ger filmen 3/5

6 reaktioner till “En kall men mildare dag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *