En varmare torsdag och Djungelboken

Hallå där!

Hoppas er torsdag varit bra. Här har man varit på radion. Har kollat på serie och haft lite fika tillsammans. Det är många som går på semester efter denna vecka. Däremot har ju jag två veckor kvar. En handledare på radion hade gjort kladddkaka. Det var super gott tillsammans med glass. Efter jag slutade så gick jag ner till centrum och där tog jag buss hem. Gick ingen promenad när jag var på radion pga värmen men har ändå uppnått 5000 steg.

Ikväll har jag kollat på Djungelboken från 2016 på disneyplus.

Handling:

Djungelboken handlar om människobarnet Mowgli som växer upp i djungeln. Där får han möta vargen Akela, pantern bagheera, ormen Kaa, björnen Baloo. Sen har vi tigern Shere Khan som vill döda Mowgli. Ska de andra djuren lyckas hålla Mowgli vid liv?

Recension:

I rollerna ser vi Neel Sethi som Mowgli. Rösten för Bagheera gör görs av Ben Kingsley som annars är med i bland annat Shutter island. Rösten för Baloo görs av Bill Murray som också är med i Ghostbusters I och Ghostbusters II. Rösten av omen Kaa spelas av Scarlett Johansson som också är med i Mannen som kunde tala med hästar. Rösten för Sher Khan görs av Idris Elba.

Denna film gjordes innan de gjorde Lejonkungen. Denna film vart en succé och det var rätt snabbt att de sa att de skulle göra Lejonkungen med riktiga djur. En film du bör se om du har sett Lejonkungen men inte denna. Filmen vann en oscar för Best Achievement in Visual Effects.

Imorgon är det fredag och då är jag ledig. Ska in en sväng till Uppsala har jag tänkt.

11 reaktioner till “En varmare torsdag och Djungelboken”

  1. Kladdkaka är så gott, men bakar det för sällan. Finns så många varianter och den ena godare än den andra. Många börjar ju gå på semester nu, men jag börjar jobba på måndag. Känns sådär. Är inte klar med min semester ännu.

  2. Djungelboken är en otroligt fin historia tycker jag, men ändå lite tragisk med tanke på att filmen handlar om en pojke som växer upp i djungeln med djuren. Det är en av mina favorit filmer, både den tecknade och otecknade filmerna.

  3. Det är lite skönt ändå tycker jag att fortfarande jobba när många gått på semester. Finns mer tid att göra annat då. Schysst att bjuda på kladdkaka! Blir alltid extra gott med glass till. 🙂

  4. Ja nu längtar man extra mycket till semestern – behövs verkligen nu. Men samma här jag har nästan 2 veckor kvar med – har jag tur kan jag i alla fall gå torsdagen vecka 28 men det vet man aldrig. Vi får kämpa på lite till så är vi snart där med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *