Första januari 2024

Efter

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra första dag på det nya året.

Här sov jag över hos min bästa vän och firade nyåret med henne. Så vaknade vid halv elva ungefär då min vän väckte mig. Åt frukost och sedan efter en stund så packade jag ihop mina grejer, sa hejdå till min vän och gick ut till busshållplatsen.

När jag kom till stationen så gick jag in på pressbyrån och köpte lite dryck. Efter det så gick jag till busshållplatsen och insåg att jag skulle behöva vänta i nästan 20 minuter. Bussen hade alltså gått för bara några minuter sen. Ringde upp mamma och pratade lite med henne. Så tiden gick rätt snabbt men det var rätt kallt.

Hemma så har jag duschat och tvättat håret. Ätit lunch och sedan kollat på Lord of the rings: the fellowship of the ring extended edition.

Handling:

Frodo får ärva en ring av Bilbo som är Frodos mors kusin. När bilbo gett sig av för att gå till alverna så får Frodo veta av Gandalf att han ska gömma ringen. När Gandlalf återvänder så får Frodo veta att den ring han fick av Bilbo är den ring Sauron gjorde i hemlighet i dommedagsberget. Allt för att kunna styra över alla raser i midgård. Frodo får också veta att Bilbo hittade ringen i Gollums grotta. Gandalf säger åt Frodo att han måste ge sig av då han hittade inte Gollum innan fienden hittade honom. Frodo ska bege sig till Bree och den stegrande ponnyn och Gandlalf ska möta honom där. Kommer Gandalf möta honom där och vad kommer hända? Vad ska de göra med ringen?

Recension:

En av de bästa filmerna som någonsin har gjorts. Denna film kom 2001 men alla tre sagan om ringen filmerna spelades in direkt. Detta har inte gjorts innan eller efter. Denna film fick fyra oscars. Denna film är baserad på boken Lord of the rings: Fellowship of the ring av J.R.R. Tolkien. Vet ni att i den scenen där Gandalf slår i huvudet var en olycka men man valde att ha med det vilket jag tycker är bra då det är lite komiskt.

Jag ger filmen 5/5

I boken får man veta att från det att Gandalf ger sig av för att försöka hitta info om ringen och till det att han återvänder med infon att det är the ring of power går det 20 år.

Alla tre filmerna i Lord of the rings spelades in innan den första släpptes 2001. Detta är det störtsta filmprojektet som någonsin har gjorts.

6 reaktioner till “Första januari 2024”

  1. Skönt att ändå sova över. Slippa ta sig hem själv under natten när det är nyår. Drygt att du missa precis bussen hemma. Men vad bra att mamma svarade & kunde prata med henne tills bussen gick.
    Skönt med en dusch, lunch. Sen film 😊.
    God Fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *