Fredag och Narnia: Häxan och lejonet

Hallå där!

Idag är det fredag. Har varit ledig men gjort en sak som jag inte kan berätta om. Så detta inlägg kommer bli lite kortare tror jag och handla mer om filmen jag kollar på.

Narnia: Häxan och Lejonet

Handling:

Fyra ungar som är hos en professor på engelska landsbygden under andra världskriget hittar en garderob som de inser att den leder in till Narnia. I Narnia får de veta att de är därför att en profetia har sagt att de ska komma och att de är tillsammans med lejonet Aslan Narnias bästa hopp i kriget mot häxan. Frågan är om de kommer vinna över Häxan eller inte?

Recension:

Detta är den första Narnia filmen från Disney som kom 2005. Denna film är baserad på boken The Lion, the Witch, and the Wardrobe av C.S. Lewis. Boken är den andra boken i böckerna om Narnia. Denna bok är skrevs klart 1948 och gavs ut 1950. Sammanlagt finns det sju böcker om Narnia men det blev ”bara” tre filmer. Filmen vann en oscar för Best Achievement in Makeup men var nominerad till två Oscars till.

Lite rolig fakta. Han som spelar professorn är Jim Broadbent som senare kom att spela Professor Horace Slughorn i Harry potter och halvblodsprinsen och Harry potter och dödsrelikerna del 2.

Imorgon är det lördag och då har jag inget planerat. Kommer nog vara trött eftersom jag var uppe så tidigt morse då jag blev väckt halv åtta. Däremot ska jag gå en promenad i det vackra väder.

4 svar på ”Fredag och Narnia: Häxan och lejonet

  1. Det är pinsamt, men har aldrig sett Narniafilmerna. Har nog sett små snuttar ur dom men inte en hel. Just dom är väl filmer man ska ha sett.

  2. Blir nyfiken på vad du hitta på under fredagen. Ska bli kul att läsa när du väl skriver om det 😀. Men det du bestämmer själv när du vill berätta.

    Jag tycker att Narnia filmerna är mycket bra & mysiga 👍😊.

    Skönt med en lugn dag efter att man gjort saker hela dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *