Inställda planer

Godkväll!

Hoppas er lördag varit bra. Här började jag dagen med dokumentären In ice cold blood. Har kollat från början och har nu kommit till säsong två av sammanlagt tre säsonger.

Idag skulle jag har åkt till min bästa vän och sova över. Däremot så fick jag på eftermiddagen kraftig ångest så skickade jag sms till henne. Fick till svar att hon förstod ❤ Men kände att jag var tvungen att gå ut och göra något så valde att ta bussen till Uppsala. Där gick jag in på hemmakväll och köpte lösgodis till kvällen. Det var kallt och halt så trots att jag hade kängor så fick jag vara försiktig vart man klev.

Idag kommer jag inte göra en filmrecension men istället tänker jag tipsa om två filmer som handlar om seriemördare och som är baserad på en seriemördare som funnits i verkligheten.

  1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Filmen handlar om Ted Bundys och hur en tjej som heter Liz blir kär i honom och under många år vägrar tro på sanningen om hans brott . Han som spelar Ted Bundy är Zac Efron.

Ted Bundy var en av Usas värsta seriemördare som tros vara skyldig till upp mot 30 mord på kvinnor. Han dömdes för tre mord och fick dödsstraff för alla mord. Han avrättades 1989 i den elektriska stolen i Florida.

Filmen finns på netflix.

2. Zodiac

Den hänsynslöse mördaren som går under namnet Zodiac, förser polisen med ledtrådar om sig själv och kräver att media publicerar allt. Fyra personer, två poliser och två journalister, kommer att viga sina liv åt att knäcka Zodiacs koder och stoppa honom. Men de möter bara mördarens hån och allmänhetens misstro. Ingen vet vem Zodiac är och när han ska slå till nästa gång.

Denna mördare har varit oidentifierad. Han hade fem offer men det är troligt att han hade fler offer. Däremot ska en kalla fall grupp i USA lyckas identifiera honom för ca två år sedan.

Filmen finns att hyra på sfanytime.

11 svar på ”Inställda planer

  1. Min lördag varit bra. Ibland kan man inte rå för att man inte mår bra. Skönt att din vän förstod. Mm där det är upptrampat så är det halt. Isen börjar titta fram.
    Låter som två bra serier.

    Ha det så bra! 🌸

  2. Ångest kan ställa till det riktigt ordentligt ibland. Den kan ställa in saker man egentligen har längtat efter så länge. Tänk om det fanns någon kvickfix som tog bort ångesten i en grisblink och allt var bra sedan.

  3. Vad tråkigt att det inte blev som planerat, men sin hälsa kan man inte styra över. Tänk vilka psykopater det finns där ute. Helt otroligt hur någon kan utföra sådana saker.

  4. Skönt ändå att ha vänner som är okej och förstår att man behöver ändra ibland. Kanske ni får ta det en annan gång i stället när måendet är bättre

  5. Pingback: Veckans bästa v.1 – Corkystyle.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *