En fredag med film och serier

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra fredag! Här har man varit ledig. Så började dagen med Outlander säsong fyra. Jamie and Claire har kommit till en moster för Jamie. Där på gården har mostern flera slavar då detta är 1700-talet i Amerika. De inser snart att de måste åka vidare då de vill hitta en egen plats där de kan bygga sitt egna hus. När de en natt råkar ut för åska och oväder kommer Claire och Jamie ifrån varandra men hittar tillbaka efter att Claire sett ett spöke av indian. Hon har under natten hittat en människoskalle och när hon kollar på tänderna så har de fyllning. Saken är bara att den sortens tandfyllning inte kommer uppfinnas på minst 100 år. Både Jamie och Claire inser att den personen måste har varit precis som Claire att ha rest bak i tiden. Till slut kommer de fram till en plats där de fått tillåtelse att bygga ett hus. En plats som de kommer kalla Fraser Ridge.

Idag efter att ha ätit lunch så åkte jag en sväng till Gottsunda och handlade inför helgen. Behövde bland annat köpa både toa och hushållspapper. Innan jag drog till Gottsunda så startade jag en tvättmaskin då jag brukar tvätta på fredagar.

När jag kom hem så började jag kolla på en dokumentär som heter In ice cold blood på tv4play. Där berättar de om mordfall där mördaren är iskallamedan offret är heta.

Ikväll har jag kollat på När lammen tystnar.

Handling:

Clarice Starling är en tjej som går polishögskolan i USA när hon får uppgiften av chefen för beteende gruppen att besöka den kända seriemördaren Hannibal Lecter på det fängelse där han hålls inburad. Det är för att försöka få Hannibal att hjälpa dem med att fånga mördaren Buffalo Bill som de jagar. Kommer clarice kunna övertala Hannibal att försöka hjälpa dem så de kan gripa Buffalo Bill?

Recension:

Detta är en klassiker numera. Den kom 1991 och fick hela 5 oscars. Anthony Hopkins som spelar Hannibal fick oscar för sin roll i denna film. Även Jodie Foster som spelar Clarice Starling fick en oscar för sin roll i denna film. Anthony Hopkins och Jodie Foster har en väldigt bra kemi och båda är otroligt bra i rollerna dem spelarFilmen är rankad 22 i topplistan av alla filmer på Imdb. Filmen är baserad på boken The silence of the lambs av Thomas Harris.

Jag ger filmen 4,5/5

8 reaktioner till “En fredag med film och serier”

  1. Outlander måste vara en av de bästa serierna som gått. Gillar kombinationen, Starka kvinnor, starka män, det övernaturliga, och historia.

  2. Outlander bästa serien någonsin. Skönt att komma ut lite. Skönt att tvätta fredagar så det är klart innan helgen.

    Ha det så bra! 🌹

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *