Lite trött och sliten och The hobbit: the battle of the five armies extended edition

Hallå där!

Hoppas er torsdag varit bra. Här har man varit hemma. Jag har kollat på the 100 säsong sju på netflix. Jag mår bättre men har varit hemma idag. Har kunnat äta både lunch och middag på basen. Annars har jag tagit det lugnt då jag fortfarande känner mig trött och sliten efter att ha varit sjuk.

Ikväll har jag kollat på The hobbit: the battle of the five armies extended edition.

Handling:

Efter att ha fått ut draken Smaug ur det ensamma berget så måste dvärgarna rusta sig för nya strider. De har inte bara den vita orcherna efter sig utan också alverna som de lyckades rymma ifrån. Samtidigt som dvärgarna letar efter the arken Stone som ska finnas någonstans i berget bland allt guld. Kommer dvärgarna hitta the arkenstone och kommer någon lyckas döda Smaug?

Recension:

Detta är den tredje och sista hobbit filmen som kom ut 2014. Denna såg jag på bio med morsan. Filmen blev nominerad till en oscar för Best Achievement in Sound Editing. Sammanlagt fick hobbit filmerna sju Oscarsnomineringar men vann tyvärr ingen oscar.

Det är i den första Hobbit filmen Bilbo hittar ringen som han sen ger till Frodo i Lord of the rings: fellowship of the ring. Så ja Gollum är med i den första filmen. På bilden ovanför så ser ni en bok som jag fick av morsan. Det är official movie guide av Brian Sibley som är även är signerad av Brian inuti boken. Boken hittade jag på The english bookshop här i Uppsala.

Denna film har de vävt samman med Lord of the rings genom att den sista scenen är en av de första scenerna i Lord of the rings.

Imorgon är det fredag och då ska jag åka in till stan för att dricka kaffe på espresso house. Har som sagt en kupong i deras app som ger mig 50% på valfri dryck. Annars ska jag nog in på hemköp och köpa några flaskor saft då jag är inne på min sista som jag har hemma.

9 reaktioner till “Lite trött och sliten och The hobbit: the battle of the five armies extended edition”

  1. Skönt att kunna vara hemma och vila. Och lite lyx att inte behöva tänka på att laga mat, energin är ju inte på topp när man varit sjuk. Men har du möjlighet att koka om du själv vill?

  2. Fördelen med att vara hemma och vara sjuk är att man kan ligga och titta på film utan att ha dåligt samvete.
    Själv så älskar jag att titta på film, men tyvärr så är jag en person som måste hålla på med nått när jag tittar på film, så som stickning eller virkning.

  3. Så skönt att du är bättre och har kunnat äta, och hoppas att du känner dig helt bra snart. Jag har inte sett Hobbit-filmerna och har inte förstått att dom hänger samman med Lord of the Rings. Så det var intressant, och jag vill se dom filmerna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *