Strålande väder

Godkväll!

Hoppas eran lördag varit bra.

Här började man dagen med serien Criminal minds säsong ett. Serien handlar om en grupp inom FBI som är beteendevetare för att uttrycka det lätt. De får fall där de hoppas att deras profil av mördaren får dem att tillslut haffa den skyldige innan den lyckas mörda många. I gruppen är det fyra killar och två tjejer. Sen på sidan har de en tjej som håller i kontakten mellan dem och media. Min favorit är ju Gracia men det sa jag igår. Däremot är den som är snyggast av killarna är Derek som spelas av Shemar moore. Säsong ett hade premiär 2005. Alltså samma år som Supernaturals säsong ett hade premiär. Serien var nominerad till 3 stycken emmys.

Efter jag käkat lunch så åkte jag in en sväng till Uppsala och handlade. När jag åkte hem så märkte jag att mitt kort saknades och insåg att jag måste ha glömt det i affären. Så det var bara att hoppa av bussen och ta buss till affären igen. Tur som var hade personalen i affären tagit undan det så fick det åter. Var tvungen att visa id kort men jag förstår varför. Bilden ovan tog jag på väg till bussen. Här har vädret visat sig från sin bästa sidan då det har kommit snö, varit några minusgrader och solen har lyst hela dagen.

Väl hemma så började jag kolla på filmen Narnia: häxan och lejonet på disneyplus.

Handling:

Fyra ungar som är hos en professor på engelska landsbygden under andra världskriget hittar en garderob som de inser att den leder in till Narnia. I Narnia får de veta att de är därför att en profetia har sagt att de ska komma och att de är tillsammans med lejonet Aslan Narnias bästa hopp i kriget mot häxan. Frågan är om de kommer vinna över Häxan eller inte?

Recension:

Detta är den första Narnia filmen från Disney som kom 2005. Denna film är baserad på boken The Lion, the Witch, and the Wardrobe av C.S. Lewis. Boken är den andra boken i böckerna om Narnia. Denna bok är skrevs klart 1948 och gavs ut 1950. Sammanlagt finns det sju böcker om Narnia men det blev ”bara” tre filmerFilmen vann en oscar för Best Achievement in Makeup men var nominerad till två Oscars till.

Jag ger filmen 3/5

Lite rolig fakta. Han som spelar professorn är Jim Broadbent som senare kom att spela Professor Horace Slughorn i Harry potter och halvblodsprinsen och Harry potter och dödsrelikerna del 2.

10 reaktioner till “Strålande väder”

  1. Men vad skönt att du fick tillbaka det och slappa spärra det och allt krångel som det innebär. Criminal minds är absolut en favorit serie här med jag gillar kriminalare generellt och har alltid gjort. Kan lätt fastna i det och sitta i timmar på kvällarna när resten i huset sover

  2. Tråkigt att du glömde kortet men tur att du märkte innan du kom hem och kunde hämta det på en gång. Narnia och häxan har jag sett, det är en bra film tycker jag. 🙂

  3. Å fy vilken stress innan du hade kortet i handen igen. Skönt att sen ta det lugnt hemma.
    Sol här med idag. Härligt.
    Okej 🙂viste inte jag om skådespelaren i Narnia va med & spela sen i Harry Potter. Alltid lär man sig något nytt.

    Ha en trevlig dag! 🌸

  4. Visst blir man lite stressad då kortet är borta? Tur du fick tillbaka det igen. Narnia är en film jag borde ha sett, men har bara sett delar av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *