Tillbaka till sjön, svanpar med ungar och filmen Dantes peak

Hallå där!

Hoppas er lördag varit bra. Här började jag dagen med miniserien Chernobyl. Är på fjärde avsnittet nu så kommer kolla klart den imorgon. Hade tänkt ta en låång promenad men med tanke det har varit upp mot 24 grader och sol så ändrade jag mig.

Jag vet inte om ni minns det när jag var förra året den här tiden på året var till en sjö i sunnersta och att jag där fick se ett svanpar med ungar som jag tog kort på. I alla fall var det dit jag gick idag och tror ni inte att det var ett svanpar med ungar där denna gång också. Efter att diskuterat med mamma så tror vi båda att det är nog samma svanpar. Däremeot var dessa ungar lite större än de som var förra året. Mamma tror att det kan vara att dessa kanske kläcktes tidigare pga värmen som kom tidigt i år. Så idag har jag fått ihop över 7000 steg igen.

Ikväll har jag kollat på Dantes peak på sfanytime.

Handling:

En kontrollant från USA:s geologiska center är tvungen att åka till Dante´s peak då de har fått tecken på att vulkanen där börjar vakna upp och bli aktiv. Kontrollanten får upp ögonen när han börjar ta lite prover och inser att denna vulkan kan börja bli aktiv. Däremot måste han övertyga sin chef som inte tror att den kommer vakna och få ett utbrott. Ska han få chefen att lyssna innan det är för sent?

Recension:

Denna pärla till film kom 1997. I de större rollerna ser vi Linda Hamilton och Peirce Brosnan. Linda Hamilton har vunnit ett pris för sin roll i denna film. Det finns en till vulkanfilm som också släpptes 1997 som heter Volcano. Om jag får välja så ser jag hellre Dante´s peak. Plus att Dantes peak har bättre poäng på Imbd än Volcano.

Imorgon är det söndag och sista dagen innan man ska till radion på måndag! Har tänkt att jag ska be personal om hjälp att städa lägenheten så det är gjort till veckan. Tror jag kommer vara trött efter första veckan efter semestern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *