Jag är riktigt trött på…

Att folk inte vet fortfarande vad det betyder att hålla avstånd i mataffärer/bussar. Att unga verkar tänka att det gäller inte mig eller att de tror att corona är över. Samtidigt så finns det gamla som inte heller verkar ta detta på allvar. För ett tag sen så satt jag på en bänk vid centralstationen och 2m från mig satt det en tjej och då kom detflurgammal gubbe som förstås skulle sätta sig mellan oss. Det slutade med att jag reste på mig och samtidigt så muttrade jag idiot vilket jag tror han hörde då han kollade åt mitt håll. Men jag tycker att hur ska jag kunna skydda de gamla när de inte skyddar sig själv.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #uppsalabloggare

Om du fick ändra något på jorden vad skulle det då vara?

Svår fråga men det skulle nog ta bort stigmat att prata om psykisk ohälsa och att det skulle bli få mer förståelse för vad vi som har det går igenom. Att det inte bara är att börja tänka positivt och att ångest kan göra en dag till ett helvete. Det skulle inte vara fel att också utöka antal platser på slutenvården istället för nedskärningar och att folk inte får den vård den behöver för att det inte finns plats. Är det då konstigt att den tar livet av sig?

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa

Vad lägger du mest pengar på under en månad…

Jag lägger mest pengar på mat och nöjen. Jag har som sagt god man som hjälper mig det ekonomiska och jag får veckopeng två gånger i veckan. Jag har ju ibland att jag typ behöver nya kläder så då får jag prioritera det. Ibland när det är bra pris på film både i dvd och blue ray även i digital form. Ibland så köper jag nytt smink också.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare

Veckans bästa

<— Min mest gillade bild på instagram denna vecka

Mitt mest lästa inlägg denna vecka:

http://corkystyle.se/senaste-gangen-du-var-till-lakaren-var-37530372

Antal bio besök: 0st

Veckans mående: Börjar inse att jag börjar må sämre då jag har ökad ångest och börjar bli depreimerad.

Veckans låt: video nedan

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare

Det här var ganska bra gjort av mig…

Den vänstra bilden togs för 2 år sedan och den högra togs nyligen. Det skiljer 20kg mellan bilderna. Jag har nämligen lyckats gå ner 20kg på två år. Det jag har gjort är att gå på promenader helst varje dag. Tänkt mig för vad jag ätit och slutat helt dricka cola zero. Jag har märkt att man med små förändringar kan man få stora resultat. Jag har också blivit mycket stabilare i mitt psykiska mående.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #minviktresa

Som att dra ner en grå gardin i huvudet

Har inte mått så bra psykiskt de två sista dagarna som jag har gjort senaste tiden. Dels har jag haft mer ångest än jag brukar och sen har jag börjat känna mig deprimerad. Det känns som någon bara drar ner en grå gardin i huvudet och jag är inte den glada ida som ni känner. Har jag inte börjat må bättre på måndag så får jag kontakta affektiva. Försöka få tag på kuratorn. Jag har också känt att det varit svårare på slutet att komma ut på mina promenader själv.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa #borderline

Det här var ganska dumt gjort av mig…

Hm är en del som jag gjort som var dumt. Nåja en gång var jag med en polare på krogen. Vi drack en del alkohol samtidigt så hade jag en av mina ångestmediciner med mig. Så tog en del tabletter så den kvällen slutade i att jag fick åka ambulans till ackis då jag kollpsat på dansgolvet. Vaknade inte förrän nästa kväll då på sjukhus. Minns att jag fick prata med någon läkare från psyk men kunde åka hem. Jag minns dock att jag skulle ta sjuktaxi som kostade 100kr och jag hade inte pengar. Jag var tvungen att ringa morsan och berätta vad som hänt var jag var och om hon kunde föra över 100kr. Jag minns än idag att jag kunde höra hennes suck när jag berättat att jag var på ackis och varför jag var där.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare

Frikort kan man ha inom vården och hos Apoteket. Har du frikort?

Hos apoteket har jag frikort då jag äter ganska mycket mediciner. När mitt frikort går ut så tar det typ bara 2 månader så är jag nästan uppe i frikort igen. Hos vården tror jag inte jag har frikort då jag bara träffar min läkare en gång i halvåret. Det är om jag typ måste åka och spola öronen på vårdcentralen. Vilket jag inte behövt på ett tag nu tack och lov.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare

Senaste gången du var till läkaren var…

Sist jag var till läkaren på Affektiva var i april. Då kunde inte personal följa med pga. Corona så då följde mamma med mig. Det gick väldigt bra och läkaren efter att ha fått godkännande av mig så gick hon igenom mina mediciner och vad jag äter dom för. Mamma sa att hon tycker det är bra att hon vet vad för mediciner jag äter. Går till läkare en gång i halvåret bara för att stämma av hur jag mår och om det behövs någon justering av medicinerna. Ska förmodligen gå till läkaren i oktober. Vi får se om det blir personal eller mamma som följer med mig. Ska definitivt ta upp det att jag sov mig igenom ett brandalarm och inte ens vaknade.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare

Senaste gången du var till tandläkaren var…

För några månader sen. Det var bara en undersökning. Jag hade inga hål eller något som behövdes åtgärdas tack och lov. Jag har haft en väldigt tandläkarskräck. Det gick så långt att jag tog bort bedövningssprutan med ena handen. Då sa tandläkaren att jag hade tur för jag kunde ha skärt sönder handen på den. Efter det så fick jag gå till en specialist några gånger. Däremot så har jag en bra tandläkare nu som vet om att jag varit rädd för tandläkaren. Jag har också tandvårdskort via kommunen. Det gör att jaf betalar 150kr varje gång och till jag kommit upp i någon summa som gör att jag har frikort.

#nouwinfluencer #bestofnouw #nouwbloggare #uppsalabloggare