En halv dag på radion och fryser som en tok

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra tisdag. Här har man varit på radion. Däremot så slutade jag tolv då jag har ångest. Jag han ändå skriva lite på mitt manus. Så när klockan var tolv så gick jag till busshållplatsen. Jag tog bussen till hemmakväll. Hade en kupong som gav mig 2hg lösgodis gratis. Efter det så gick jag till Cubus, Där köpte jag två på sockor. Efter det så gick jag till en busshållplats och tog bussen till Gottsunda. Gick in på willys och köpte saften zeroh med hallonsmak. På coop betalar jag typ minst 32kr plus pant men på willys köpte jag för 26kr inklusive pant.

Imorgon när jag ska till radion så har jag tänkt att vara där till ett för att utmana mig själv. Annars har jag också indiemöte med en av handledarna.

Ikväll har jag kollat på Pearl harbor.

Handling:

Filmen handlar om Japans Attack mot USA:s flottbas Pearl Harbor den 7 december 1941. Vi får följa stridspiloterna Rafe och Danny i deras liv och hur de tar sig till plan och lyckas tillsammans skjuta ner flera japanska flygplan. Den 8 december förklarar USA krig mot Japan. Man får också se hur USA efter attacken rustade upp och att man skulle slå tillbaka mot Japan på samma sätt som de hade attackerat USA.

Recension:

Vem kan ha missat denna film som kom 2001 och som är regisserad av Michael Bay. Visste ni att det var USA som avfyrade det första skottet då en av USA ubåtar sänkte en Japans ubåt när de försökte ta sig in till Pearl Harbours hamn. Däremot så dröjde det länge innan man kunde hitta den där ubåten som USA sa sig att ha sänkt. Visset ni att i scenerna när slagskeppet Arizona exploderar så tog det 4 månader av konstant jobb för de som jobbar med specialeffekter att få till som det syns i filmen. I en av de dokumentärer jag har sett så får man också veta varför USA aldrig gjorde något försök att bärga Arizona. Arizona har en stor spricka i fören rakt över skeppet så det skulle komma upp i två delar. USA bärgade alla andra skepp medan Arizona ligger kvar och det finns ett speciellt minnesmärke där det ligger.

Favorit citat från filmen: We’re building refrigerators while our enemies build bombs. Sagt av President Franklin D. Roosevelt.

Jag ger fimen 3/5

Igår kväll frös jag som en tok och gör det ikväll också. Sa det till en handledare att jag frös på radion. Nämnde det att jag frös igår kväll och sa med glimten i ögat att hoppas jag inte är på väg att bli sjuk igen.

10 svar på ”En halv dag på radion och fryser som en tok

  1. Pearl habor var längesen jag såg, men jag minns att jag tyckte den var bra. Hoppas det går bra imorgon att jobba till 1, alltid bra att utmana sig lite 🙂

  2. Det var lite du kunde göra då ändå. Gratis godis är ju inte så fel. Gött o passa på att handla passa på att handla mat tidigt.

  3. Du kom hem med lite handlat. Trevligt.
    Bra att utmana sig lite. Det växer man på.
    Riktigt bra film 🙂.

    Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *