En lugn lördag

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra lördag. Här började jag dagen med serien Supernatural säsong fem. Sam och Dean har slagit sig ihop igen och är just nu på ett mentalsjukhus där flera patienter har dött. En av patienterna som är där är en gammal kollega till och Dean och Sam. Rätt snart efter Sam och Dean kommit dit inser de att det som såg ut som självmord inte är det.

Vid tolv så åkte jag till Gottsunda för att bland annat handla saft då min var nästan helt slut. Här har det varit lite regnigt men nu på eftermiddagen kvällen har det blivit fint väder.

I eftermiddag så har jag kollat på filmen The hunger games: the ballod of songbirds and snakes.

Handling:

En ung Coriolanus Snow blir mentor för Lucy Gray Baird som är tjejen från distrikt 12 som ska delta i det tionde hungerspelen. Han är ute efter att vinna ett pris så han måste hitta ett sätt som gör att Lucy kan vinna hungerspelen. Lucy är bokstavligen en sångfågel och han uppmuntrar henne att sjunga då de visar upp de tävlande kvällen innan hungerspelen börjar. Ska Coriolanus snow lyckas att göra Lucy till en vinnare?

Recension:

Denna film är baserad på boken The hunger games: the ballad of songbird and snakes av Suzanne Collins. Denna film tycker jag är väldigt bra. Jag vet att den fått rätt dåliga recensioner men jag tror att det kan ha med att göra att man inte har läst boken innan. Vissa klagar på att det är för mycket sång men det är en av Lucys starka sidor som man hade vetat om man läst boken. Man måste ha med i bakhuvudet att hungerspelen är bara 10 år gamla i filmen och är inte lika utvecklade och stora som när Katniss Everdeen deltar. Denna film utspelar sig 64 år innan Katniss äventyr.

Visste ni att alla gånger Lucy sjunger gör hon det live och Rachel Zegler gör det väldigt bra. När de spelade in filmen så när hon hade sjungit fick hon applåder av de andra.

Jag visste inte att den skulle vara så lång som den är när jag bokade biljett. Däremot är den spännande från början till slutet.

Jag ger filmen 3,5/5

Ikväll har jag börjat kolla på serien Ronja rövardotter på netflix men tänkte att jag sparar det tills jag har sett säsongen klart.

4 reaktioner till “En lugn lördag”

  1. Låter som en skön lugn lördag 🙂. Trevligt att solen kom fram. Ronja Rövardotter på Netflix är bra.

    Ha en bra dag! 🌸

  2. Jag har sett att de ska va en till hunger games men inte kollat. Kännt liksom som att de räcktes me de som finns. Ronja är bra. Det enda dåliga skådisen där är skalle Pär, i den nya. Det är inte densamme skallepär. Han spelar riktigt dåligt. Annars är serien bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *