Fredag, biobiljett och filmen Pearl harbor

Hallå där!

Hoppas er fredag varit bra. Här började jag dagen med Supernatural säsong tretton. Sam and Dean och Castiel försöker öppna en passage till en annan värld där deras mamma just nu är fast.

Efter att ha ätit lunch så åkte jag en sväng till Gottsunda och handlade inför helgen. Köpte bland annat Chips, gräddfil och dippmix så jag kan käka chips med dipp ikväll. Jag har köpa Ranch chips och samma dippmix. Vad är din favorit när det kommer till chips?

Idag har jag även köpt en biobiljett. Jag ska på bio på söndag då Filmstaden i Uppsala firar 40år på söndag och då kan man köpa biobiljett för 99kr. Jag ska se Opppenheimer då det var bara på filmstaden och på söndag priset gäller. Det var en annan film jag ville se men den gick på royal på söndag så det fick bli Oppenheimer.

Idag så har jag kollat på Pearl Harbor på dinseyplus.

Handling:

Filmen handlar om Japans Attack mot USA:s flottbas Pearl Harbor den 7 december 1941. Vi får följa stridspiloterna Rafe och Danny i deras liv och hur de tar sig till plan och lyckas tillsammans skjuta ner flera japanska flygplan. Den 8 december förklarar USA krig mot Japan. Man får också se hur USA efter attacken rustade upp och att man skulle slå tillbaka mot Japan på samma sätt som de hade attackerat USA.

Recension:

Vem kan ha missat denna film som kom 2001 och som är regisserad av Michael Bay. Visste ni att det var USA som avfyrade det första skottet då en av USA ubåtar sänkte en Japans ubåt när de försökte ta sig in till Pearl Harbours hamn. Däremot så dröjde det länge innan man kunde hitta den där ubåten som USA sa sig att ha sänkt. Visset ni att i scenerna när slagskeppet Arizona exploderar så tog det 4 månader av konstant jobb för de som jobbar med specialeffekter att få till som det syns i filmen. I en av de dokumentärer jag har sett så får man också veta varför USA aldrig gjorde något försök att bärga Arizona. Arizona har en stor spricka i fören rakt över skeppet så det skulle komma upp i två delar. USA bärgade alla andra skepp medan Arizona ligger kvar och det finns ett speciellt minnesmärke där det ligger.

Favorit citat från filmen: We’re building refrigerators while our enemies build bombs. Sagt av President Franklin D. Roosevelt.

Jag ger fimen 3/5

8 reaktioner till “Fredag, biobiljett och filmen Pearl harbor”

 1. Kul med biobesök. Det var väl ett tag sen du såg film där? Hoppas det blir bra. Var så sugen på chips idag så vi öppnade en påse. Favoriten är nog saltade eller grillchips. Det enkla är det bästa.

 2. Vad bra pris på biobiljetten. Nu för tiden är det ju ganska dyrt att gå på bio så då är det ju bra att man kan gå till billigare pris. Pearl harbor såg jag någon gång när jag var tonåring och sen inget mer efter det. Minns att jag tyckte det var en bra film. Hoppas att du får ett trevligt biobesök.

 3. Mina favo chips är Parmesan med havssalt från OLW. Dem är så goda 👍.
  Kul att gå på bio. Det måste jag med göra snart. Tittat lite vad det kommer för filmer på bio. Men hittar ingen fin jag vill se än. 99kr är ju billigt. Då ska man absolut passa på. Så det är bra att du passar på 🙂.
  Pearl Harbor Filmen är så bra!
  Vad långt hår du har på bilden 😃.

  Ha en trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *