Måndag, ny vecka och snö och kallare väder

Godkväll!

Hoppas er måndag varit bra. Här har man varit på radion. Var där mellan 10-13. Skrev lite på mitt manus. När jag slutade så gick jag till busshållplatsen för att ta bussen ner till stan. Där gick jag och hämtade ut min nya pyjamas som jag köpte på cubus. Efter det gick jag ner till centralstationen tog bussen hem. Här i uppsala har det blivit kallare och det har börjat snöa igen.

Ikväll har jag följt Guldbaggegalan via instagram då jag inte har koncentrationen för att följa den live.

Ikväll har jag också sett filmen Oppenheimer.

Handling:

Film handlar om J. Robert Oppenheimer som är atombombens fader. Den handlar om hur han uppfann atombomberna som släpptes i Hiroshima och Nagasaki. Även personer runt om Oppenheimer som hade stor påverkan på vad som hände är även med.

Recension:

Helt klart Årets bästa film. Tror inte någon kommer knäcka denna diamant till film. Jag har aldrig tyckt en 3 timmars film kan vara kort att kolla på. Man satt fastnaglad från första scenen till sista scenen. Denna film känns inte som tre timmar lång. Enligt mig har Christopher Nolan överträffat sig själv. Denna film känns redan som en klassiker trots att jag har sett den bara 1 gång. Christopher Nolan har inte sparat på krutet i denna film bokstavligt talat.

Jag ger filmen 5/5

Filmen fick åtta golden globe nomineringar och vann fem kategorier vilka är:

Best Performance by a Male Actor in a Supporting Role in any Motion Picture: Robert Downey Jr.

Best Original Score – Motion Picture

Best Motion Picture – Drama

Best Director – Motion Picture: Christopher Nolan

Best Performance by a Male Actor in a Motion Picture – Drama: Cillian Murphy

6 reaktioner till “Måndag, ny vecka och snö och kallare väder”

  1. Fin pyjamas. Kallt här med -17 till -20 ❄️.
    Filmen Oppenheimer är en bra film 🙂👍.

    Ha det så bra! 🌸

  2. Oppenheimer vill jag se men har inte sett den än, men jag har hört att den ska vara riktigt bra. Kul att du gillade den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *