Möte om hur jag mår

group of people gathered around wooden table
Photo by fauxels on Pexels.com

Godkväll!

Hoppas du har haft en bra Fredag. Här har man varit ledig som vanligt. Började dagen med Criminal minds. Nu har jag sett så mycket att jag kommit fram till säsong tre. Denna serie älskar jag.

Idag vid två tiden så hade jag möte. Det var sköterskan, chefen för boendet och någon som är sjukgymnast eller liknande. Vi pratade bland annat om hur jag mår både psykiskt och fysiskt. Sköterskan och jag har samma syn att jag förmodligen äter mer mediciner än jag behöver då det är över två år sedan de tog bort borderline diagnosen. Däremot gjorde de inget med medicinerna. Sen tog jag upp att när jag har pratat med läkare om att jag vaknar inte av vårat brandlarm så har de bara rykt på axlarna och sagt ja men det är ju bra att du sover i alla fall. Sköterskan sa att hon skulle kontakta min kontakt på neuropsykiatriska och säga att jag behöver att de går igenom vad jag har för mediciner och om jag verkligen behöver alla. Jag fattar själv att man inte bara kan sluta med dem tvärt utan att det i så fall måste trappa ur medicinerna.

Här har jag skrivit om hur det var att leva med borderline som nu kallas Emotionell instabil personlighetsstörning.

https://corkystyle.se/att-leva-med-emotionell-instabil-personlighetsstorning/

Idag har jag varit till Gottsunda för att handla. Var bland annat in på Normal där jag hade några saker jag behövde handla. Idag fick jag också hem min nya powerbank som jag beställde förra lördagen då min jag hade har slutat fungera.

Ikväll har jag kollat på Zootropolis på disneyplus.

Handling:

Judy Hopps är en kanin som utbildar sig till polis. Efter det så får hon jobba i Zootropolis. Där har 14 olika djur försvunnit utan att någon vet hur eller var de har tagit vägen. Judy får uppgift att hitta en av djuren som försvunnit. Kommer hon lyckas hitta någon av djuren och ta reda på varför de försvunnit?

Recension:

Denna film kom 2016 och jag såg den redan på bio. Detta är en animerad film och rösten till Judy Hopps görs av Ginnifer Goodwin. Som annars är med i serien Once upon a time. Soundtracket till filmen heter Try everything och sjungs av ingen mindre än Shakira som också gör rösten till Gazelle. Filmen är en av de bästa animerade filmerna som någonsin har gjorts enligt mig. Lägger in låten try everything med shakira under.

Denna film fick en oscar för Best Animated Feature Film of the Year 2017. Filmen vann också en golden globe för Best Motion Picture – Animated.

6 svar på ”Möte om hur jag mår

  1. Vad skönt att du inte kommer behöva äta lika många mediciner. Men det är som du säger man kan ju inte bara sluta. Låter som en bra sköterska det där. 🙂

  2. Det är ju ändå viktigt att gå igenom dina mediciner. Livet förändras och ibland så slutar dom hjälpa då man blivit van. Konstigt att dom inte reagerat på det tidigare då du inte har en diagnos längre. Självklart kan man behöva mediciner ibland, men det får inte gå över till slentrian. Till det är inte mediciner något som hjälper allt.

  3. Jättebra att du själv känner och talar om att du vill se över medicineringen o tillsammans med läkare trappa ner den. Säger som Madde, ibland behöver man mediciner, men det ska inte bli slentrian över dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *