Onsdag och tanke på inlägg om film

Godkväll!

Hoppas er onsdag varit bra. Här har man varit hemma. Började dagen med serien Outlander säsong ett. Alltså älskar denna serie. Jag har kommit till det att Claire rymde och lyckades bli tagen av engelsmännen så Jamie och de andra skottarna var tvungen att komma till fängelset och frita henne. Så Jamie säger att han måste piska claire så hon inte gör något sådant igen. Fast det är frågan vem som spöar vem 😂

Idag var jag in en sväng till Uppsala. Jag gjorde misstaget att inte ta några vantar på mig. Har i alla fall varit ute en sväng.

Har börjat tänkt att jag ska börja skriva ett inlägg där jag rankar de fem bästa filmerna som jag har sett och har kommit i år. Vet ungefär vilka som ska vara men har bara ettan klart sen måste jag tänka lite hur jag ska rangordna de andra.

På eftermiddagen så kollade jag på The hobbit: the battle of the five armies extended edtion.

Handling:

Efter att ha fått ut draken Smaug ur det ensamma berget så måste dvärgarna rusta sig för nya strider. De har inte bara den vita orcherna efter sig utan också alverna som de lyckades rymma ifrån. Samtidigt som dvärgarna letar efter the arken Stone som ska finnas någonstans i berget bland allt guld. Kommer dvärgarna hitta the arkenstone och kommer någon lyckas döda Smaug?

Recension:

Detta är den tredje och sista hobbit filmen som kom ut 2014. Denna såg jag på bio med morsan. Filmen blev nominerad till en oscar för Best Achievement in Sound Editing. Sammanlagt fick hobbit filmerna sju Oscarsnomineringar men vann tyvärr ingen oscar.

Det är i den första Hobbit filmen Bilbo hittar ringen som han sen ger till Frodo i Lord of the rings: fellowship of the ring. Så ja Gollum är med i den första filmen. I filmen kallas Gandalf för Mithrandir som betyder The grey pilgrim.

Denna film har de vävt samman med Lord of the rings genom att den sista scenen är en av de första scenerna i Lord of the rings.

12 reaktioner till “Onsdag och tanke på inlägg om film”

  1. Måste erkänna jag jag varken sett sagan om ringen triologin eller den med hobbitarna. Eller jo första och sista 30 min och de räcker ju rätt långt

  2. Outlander är såå bra! 😃
    Jag har nu vantar i varje jacka jag har. Jag har 2 st som jag växlar i mellan 😊.
    Det låter som en bra idé.

    Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *