Söndag och mugg från filmen The hobbit: en oväntad resa

Godkväll!

Hoppas er söndag varit bra. Här började jag dagen med serien Outlander säsong två. Jamie och Claire har återvänt till Skottland efter sin tid i Frankrike. De bor på Jamies slott som kallas Lallybroch. Jamies syster Jenny Fraser bor där tillsammans med sin man Ian och deras numera två barn.

Idag har jag varit in till stan för att där gå in på Clas Ohlsson och reklamerat min adapter som jag har till för att ladda mobilen. Så det slutade med att jag fick en ny. Efter det så gick jag in på Ica och handlade lite.

Idag har jag även bokat biobiljett till filmen Dumma mej 4 på tisdag. Valde att betala biljetten med poäng. Ska bli roligt att se den då den verkar ha fått bra omdöme. Älskar de tre första filmerna men har även sett filmen Minioner: Berättelsen om Gru som jag såg på bio.

Ikväll har jag kollat på filmen Hobbit: en oväntad resa extended edition.

Handling:

Filmen handlar om Bilbos äventyr som ustpelar sig 60 år innan Sagan om ringen. Notera att det är tre filmer i Hobbit trilogin.

Bilbo blir utvald av trollkarlen Gandalf att vara den 14 medlemmen i Thorins sällskap då de ska försöka ta sig till det ensamma berget och ta tillbaka deras plats från draken Smaug. Kommer de lyckas och hur ska de överleva på ditvägen då de har en viss vit orch efter sig?

Recension:

Denna film är baserad på boken Hobbit av J.R.R Tolkien. Den som regisserar är den som gjorde Sagan om ringen nämligen Peter Jackson. Det som är lite klurigt är att det bara är en bok men tre filmer. Filmen var nominerad till 3 st oscars för Best Achievement in Makeup and Hairstyling, Best Achievement in Visual Effects och Best Achievement in Production Design.

Denna film kom 2012 och jag minns att jag såg denna film i förkortad version på bio med morsan. Jag upplever att Hobbit filmerna är lite mer sagoberättande än sagan om ringen. Dessa filmer är inte heller lika långa som Sagan om ringen filmerna. Däremot bör jag säga att Hobbit filmerna i förlängd version finns inte hos tex sfanytime. Det enda stället jag har hittat dem på är itunnes store. Jag själv har dessa filmer i blu-ray format.

På bilden ovan är en mugg som jag har med Thorin Oakenshield som jag köpte för några år sedan men tror inte jag har visat den förut.

Jag ger filmen 3.5/5

8 svar på ”Söndag och mugg från filmen The hobbit: en oväntad resa

  1. Längesen vi var på bio nu. Flera år sen. Samtidigt är det en speciell känsla, men man är så bekväm då man har allt på tvn och streamingstjänsterna

  2. Bra att du fick en ny sladd till mobilen.
    Kul att gå på bio.
    The Hobbit filmerna är bra. Var ett tag sen nu som jag såg dem.

    Hoppas att du har en skön semester! 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *