Verklighetsbaserad film bättre än Fiction?

Titanic sinking (1912) by Willy

Godkväll!

Hoppas er onsdag varit bra. Här har man varit hemma. Började dagen med serien Grimm. Grimm är en av mina favoritserier som däremot bara finns att streama på få sajter. Jag däremot har den kompletta boxen med alla sex säsonger på dvd.

Idag var jag en sväng till Gottsunda för att handla. Blev lite av varje. När jag kom hem så var jag trött. Det går helt klart åt rätt håll men är fortfarande väldigt trött så dagen har annars gått till att vila. Har kollat på dokumentären Catching Killer på netflix. Där berättar poliser hur de kunde gripa mördare. De berättar bland annat hur det gick till när de grep seriemördaren BTK och The green river killer.

Ikväll har jag kollat på Titanic då jag var trött och behövde en film jag kan och som är lätt att se. Ja visst den är sorlig men så bra. Den har ju som sagt fortfarande rekordet på elva oscar. Frågan är om Oppenheimer som är nominerad till 13 stycken kan slå detta rekord?

Jag tror det blir svårt då om de ska bräcka rekordet måste de vinna alla kategorier utom en. Jag kan ha fel men jag tror Oppenheimer kommer få antingen 9 eller 10 stycken oscars.

En annan fråga jag ställer mig ofta när jag ser en film som är baserad på en verklig händelse eller personer. Hade de blivit samma succe om det hade varit fiction (påhittat)?

12 reaktioner till “Verklighetsbaserad film bättre än Fiction?”

  1. Skönt att du är hemma & vilar upp dig. Handla måste man göra ibland. Den dokumentären lät spännande. Mm Titanic är bra 👍. Vi får se hur det går i Orskars galan.

    Krya på dig! 🌸

  2. Vilken bra och svår fråga! Jag vet inte vad jag tänker och tycker. Kanske att det ändå lutar åt att det blir obehagligt just för att man vet att det har hänt och att det därför kan hända igen… Titanic är toppen, det håller jag med om. Jag är även förtjust i Catching killer. Tittar egentligen inte så mycket på true crime, även om jag gillar det skarpt, men Netflix dokumentärserier brukar jag grotta ner mig i. Finns många bra där. Har du sett Oppenheimer? Vad tycker i så fall om filmen? Jag har inte sett den ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *