En lugn dag med serie och film

Godkväll!

Hoppas ni har haft en bra torsdag! Här har man varit hemma men är mycket piggare. Jag började dagen med Outlander och nu har jag börjat se på säsong fem. Jamie and Claire har lyckats hittat Roger och fått med honom hem till Brianna. Samtidigt som Briana har fött sitt barn och besökt killen som våldtog henne i fängelset han sitter i. Efter det börjar brinna så tror de att han dött men efter några dagar så får Briana veta att han setts till i en annan by.

Idag har jag varit ner till Coop och handlat. Sen har jag tittat på dokumentären Floribama Murders på tv4play. Det är en dokumentär om mord i gränsområdet mellan Florida och Alabama. Har sett tre avsnitt av åtta avsnitt.

Ikväll har jag kollat på filmen Darkesr hour på netflix.

Handling:

Filmen handlar om Winston Churchill som var Englands premiärminister ett tag under andra världskriget. Hur Winston får överta efter att Neville Chamberlain som ansågs inte klara att leda England under krigstider. Man får följa honom under några dagar och de beslut han är tvungen att ta för att England ska överleva kriget.

Recension:

Denna film kom 2017 och jag såg den redan när den kom på bio. Den fick 6 st Oscarsnomineringar och vann 2 Oscars. I denna film är det Gary Oldman som spelar Winston Churchill och vann en oscar för Best Performance by an Actor in a Leading Role. Filmen vann också en oscar för Best Achievement in Makeup and Hairstyling.

En väldigt bra spelad film. Den var värd mer än två oscar tyckte jag. Gary gör verkligen sitt livs roll och detta är hans enda Oscar han vunnit. Om ni har svårt att placera Gary Oldman så spelade han Sirius Black i Harry potter filmerna.

Favorit citat från filmen: You can not reason with a tiger when your head is in its mouth.

Jag ger filmen 3/5

8 reaktioner till “En lugn dag med serie och film”

  1. Outlander är en serie som jag har velat fram och tillbaka om jag ska titta på, men har inte bestämt mig än. Har lagt den serien på listan för framtida tittningar.

  2. Det är ändå skönt att kunna vara hemma tills man blir helt frisk. Här går det magsjuka, men brukar aldrig åka på det. Några procent är immuna mot det och tror jag tillhör dom.

  3. Hoppas du hittade lite roligt när du handlade, har handlat med men orkade knappt bära – har fortfarande såna smärtor av mitt ryggskott. Men det ger sig väl. Skall plöja lite tv och serier efter en hektiskt vecka på jobbet med långt över 40 timmar gjorda, bara njuta hela helgen.

  4. Outlander ska jag hört ska vara väldigt bra men har inte sett den serien. Darkest hour har jag heller inte sett men jag känner igen titeln, men just nu är jag ganska dålig på att se film

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *