Bye bye bye 2021 – Hello 2022

Hejdå 2021 och Hej 2022!

Året 2021 var ett år man inte kommer glömma då pandemin fortsatte sätta käppar i hjulen. Började i slutet av året jobba på plats på radion som är min dagliga verksamhet. Man har börjat vänja sig med att ha munskydd på sig när man åker med bussen.

Har gått en del på bio och de två bästa filmerna jag såg var Malignant och A quiet place part II.

Malignant – Handling:

Madison bor med sin pojkvän när han slår henne så hon slår i huvudet i väggen. Grannarna larmar och när polisen kommer dit så är hennes pojkvän mördad och Madison är medvetslös och förs till sjukhus. Efter det börjar det ske mord som Madison på något sätt ser när det händer. Det visar sig att Madison är adopterad och inte minns något från tiden innan hon vart adopterad. Frågan är hur kan Madison se något som händer på en annan plats samtidigt som hon är hemma hos sig. Svaret visar sig vara något ondskefullt och något man inte i ens drömmar kunde lista ut.

A quiet Place part II – Handling:

Här får man följa familjen i sin fortsatta kamp för överlevnad. Det kommer en del nya karaktärer men familjen är ändå filmens huvudstory. Vad gör de andra när den döva dottern ger sig av själv och den enda som kan hjälpa de är en ny karaktär en kille. Sonen fastnar med ett ben i en rävsax och frågan är om han kommer överleva och om mamman kommer kunna hämta smärtstillande åt honom?

Plus att de har bebisen att tänka på.

Så hur ska detta gå?

Dessa skräckfilmer har varit de bästa jag sett detta år. Som bubblare på tredje plats kommer The Conjuring: The devil made me do it.

Min psykiska hälsa:

Har fortsatt vara stabil och jag har aldrig mått såhär bra. Har fortsatt min dagliga promenader och klarade att vara hos morsan en hel vecka i jul. Morsan hade hand om mina mediciner medan jag var där. Känner att jag kommit för långt för att jag bara skulle ge upp. Det är inget alternativ för mig. Känner också att jag får den hjälpen jag behöver på serviceboendet och från öppenvården. Nästa år alltså 2022 har jag haft godeman i tio år och ångrar inte en sekund att jag ansökte om att få godeman. Det är helt klart att jag inte klarar av att ha hand om mina egna pengar och ekonomi.

Avslutar detta inlägg med en låt som står för hur jag känner mig.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #bestof2021 #bestofnouw

In the name of Rituals

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra. Började dagen med att åka till Gottsunda för att handla och hämta ut min nya blueray spelare. Handlingen gick snabbt men fick vänta en stund på min tur där jag hämtade ut paketet med min nya blueray spelare. När jag väl var hemma så gick jag ner på basen och åt lunch. Efter det så gick jag upp till mig och packade upp min blueray spelare. Den nya är väldigt liten och behändig om man jämför med min förra. Började kolla på Grimm säsong tre som jag inte kunnat kolla på sen min förra sluta fungera.

Annars har jag kollat på filmen Malignant på hbomax. En av de bästa nya skräckfilmer som gjorts av James wan. På kvällen har jag fått hem paketet från Rituals som jag fick hemkört av Budbee. Innehållet ser ni på de två bilderna ovanför.

Imorgon ska har jag inget speciellt planerat men det är sista dagen på detta år. Känns som detta år har gått så fort. Tänkte skriva ett inlägg imorgon vad jag kommer ta med mig från detta år och vad jag kommer ha för mål för 2022.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #bestofnouw

Borta bra men hemma bäst

Hallå där!

Hoppas er dag har varit bra. Själv har man nu kommit hem från att ha varit i söderhamn en vecka. Åkte vid 14.04 från Söderhamn och var i gävle ca 14.48. Där vart det att vänta i ca 1 timme då första upptåget gick inte förrän 15.38. Var vid uppsala centralstation 16.47. Hemma var jag vid 17.20 och jag började med att käka middag på basen.

Efter jag kommit hem har jag kollat på filmen Saw II som jag hyrde på sfanytime. Efter det så kollar jag på Supernatural säsong två. Jag ser fram emot att krypa ner i min egna säng för man brukar säga Borta bra men hemma bäst. Tror jag kommer somna som ett utblåst ljus då jag är väldigt trött.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa #funktionsnedsättning

Måndag och ny vecka

Hallå där!

Hoppas er dag har varit bra.

Här har man gått till Lidl med morsan för att handla. Annars har jag kollat på Harry potter och fången från azkaban på kvällen. Nu har jag kollat på London has fallen på netflix. Har duschat och tvättat håret så det var härligt. Nu är det bara imorgon kvar för på onsdag åker jag hem.

Imorgon ska jag ner på centrum för att fika med en vän som jag gick i gymnasiet med. Har inte träffat henne sen 2017 då vi hade en återträff på nytorp då det var 10 år sedan vi tog studenten. Måste packa imorgon så jag inte glömmer något här för kommer nog inte hit förrän i sommar.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Söndag

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra.

Här har jag varit till E-center och handlat på ica med morsan och hennes man. Efter att vi ätit lunch så gick jag och morsan ut på en promenad. Det var härligt och skönt att röra på sig. P å kvällen har jag kollat på Harry potter och hemligheternas kammare och även ätit varma mackor. Jag och morsan har haft lermask i våra ansikten. Nu klockan nio ska vi se filmen Nyckeln till frihet däremot så tror jag inte att jag kommer orka se klart den för den håller på till klockan 10 minuter över tolv.

Imorgon är det ny vecka. På tisdag ska jag fika med en vän från gymnasiet och på onsdag ska jag åka hem till Uppsala. Jag kommer ta tåget från söderhamn till gävle för att sedan upptåget till Uppsala.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

A little bit of everything

Hallå där!

Hoppas eran julafton och juldagen varit bra.

Här har jag varit hos morsan. Igår fick jag träffa min morbror och det var roligt. Vi åt julmat och såg på kalle anka. Kollade också på Kan du vissla Johanna innan vi åt risgrynsgröt innan morsan och hennes man skjutsa hem honom. På kvällen såg vi filmen Tomten är far till alla barnen som är en svensk klassiker.

Idag har jag gått två promenader för det blev ingen igår. Har kollat på Harry potter och de vises sten och sitter och kollar på Beck – Ett nytt liv på cmore. Den filmen släpptes idag.

Har idag fått förklara för morsan och hennes man att jag kan inte sitta och titta på film utan måste antingen ha datorn eller mobilen att sysselsätta mig med på grund av min ADD. Någon som känner igen sig?

Har idag även handlat lite på mellandagsrean online alltså. Det blev en ny blue-ray spelare i märket Sony på mediamarkt och sedan blev det en ny hoodie i färgen vinröd hos Cubus. Har en sådan i neonrosa som jag är hur nöjd som helst med. Sen blev det lite underkläder.

Imorgon har jag inget planerat men måste ner till Ica för att handla saften Zeroh då den är nästan slut. Sen ska vi också på kvällen äta varma mackor. Det är så länge sedan jag käkade det.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #psykiskohälsa #ADD #funktionsnedsättning

Torsdag och dan före julafton

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra.

Här har man delvis varit så trött att jag vid tolv gick och la mig i sängen och sov några timmar. Tror att det var min resa som tog ut sin rätt. Sen så har jag varit ute på promenad till Ica med morsan och hennes man. Så har gått över 5000 steg idag. På ica så handlade jag en 1.5L fanta raspeberry zero och fyra redbull. Däremot har morsan fått ta hand om de så jag inte dricker upp alla direkt.

Nu på kvällen har vi kollat på Indiana Jones och sista korståget på tv3. Det är en bra film som jag inte sett förut.

Imorgon är det Julafton och då kommer min morbror hit så vi ska fira jul tillsammans. Det blir Kalle ankas jul och mat efter. Sen på kvällen så blir det att se klassikern Tomten är far till alla barnen på tv4.

Vill önska er en god jul och ett gott nytt år!

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskohälsa

Äntligen hos morsan

Ja nu sitter jag hemma hos morsan i söderhamn. Vid åtta minuter över tolv tog jag bussen till Uppsala centralstationen. Vid 13.13 gick upptåget till Gävle. När jag var i Gävle så hade jag 40 min innan bussen skulle gå. Så han gå på toa då jag behövde det. Egentligen skulle morsan och hennes man hämta mig med bil i gävle men morsan ringde och frågade om jag kunde ta med mig buss eller tåg till söderhamn. Insåg att det fick bli buss då första tåg inte skulle gå förrän 2 timmar efter jag kom till gävle. När jag klivit på bussen så och den hade kommit ut ur gävle så sa chauffören i högtalaren att det var stopp på E4:an så han var tvungen att åka den gamla E4:an. Tur att inte morsan och hennes man inte kom och hämtade mig för då hade vi hamnat i kön.

Efter jag kommit fram till morsan har jag ätit middag, kollat på nyheterna. Kollat på julkalendern som jag btw inte sett ett avsnitt av före idag. Sen kollade vi på Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott på tv3 och nu tittar vi på Indiana Jones de fördömdas tempel. Har heller inte sett Indiana Jones filmen förut.

Just ja jag pratade och smsade med min godeman idag och det slutade med att jag kallade honom gammal när han inte förstod vad ordet streama betyder. Vem vet inte det?

Nu ska jag strax ta sömnmedicin men har haft en så bra dag att jag kommer somna snabbt.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Tisdag och lite nervös

Hallå där!

Hoppas din dag varit bra.

Här har man varit till Hemmakväll och handlat lite lösgodis. Var också in på Cubus och köpt lite nya strumpor till imorgon då jag ska till morsan. Märkte nämligen att flera av mina strumpor så antingen finns det bara en kvar av paret eller har det eller nästan blivit hål i strumpan. Köpte ett 5 pack och de hade 30% på allt så fick strumporna för 69kr istället för 99kr.

Nu på kvällen har jag kollat på filmen The mummy, den som kom 2017.

Handling:

Den egyptiska drottningen Ahmanet väcks ur sin eviga vila för att hämnas på den värld som på ett orättvist sätt tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått tryckkoka i en gravkammare i tusentals år. Mumien tar sig an den klassiska matinéfilmen med ett nytt grepp, och tar oss med på en resa från Mellanösterns svepande sanddyner till den underjordiska värld som gömmer sig under dagens London.

Filmen är en action film som innehåller en del häftiga specialeffekter. Jag själv tycker filmen är väldigt bra och den är spännande från början till slut. Lagom lång då den är 1 timmar och 50 minuter lång.

I dagens hus i min adventskalender från rituals var det en body cream från serien The rituals of Sakura.

Nu på kvällen skulle jag få mitt paket från rituals levererad av budbee men jag missade samtalet från budet och den hittade inte hit av någon anledning så nu får jag inte paketet förrän 30 december. Detta gjorde att jag fick som ångest att jag var tvungen att ta vid behovs medicin. Jag åker ju bort imorgon.

Har börjat packa inför imorgon. Har också kommit överens med min mor att medan jag är där ska jag försöka att inte dricka någon energidryck. Wish me luck det kan jag verkligen behöva.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Let it snow

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra. Här har man lyssnat på Främlingen av Diana Gabaldon på bookbeat. Har kollat på två filmer idag. Den ena Malignant på förmiddagen och nu på kvällen Harry potter och den flammande bägaren. Annars har jag varit till Gottsunda för att handla. Har också tvättat en maskin med tvätt eftersom jag ska upp till hälsingland på onsdag.

Nu är det klart att jag åker 13.13 från uppsala centralstation och då är jag i Gävle ca 14.22. Där kommer morsan och hennes man hämta mig med deras bil. Ska bli roligt att fira jul där uppe och komma härifrån lite. Kommer dock lämna mina mediciner till morsan när jag är där för att hon vet vad jag gjort förut och det känns nog bäst för båda oss att hon har koll på medicinerna.

Här har det snöat så det ligger ett lager med pudersnö på backen. Hoppas det får vara kvar. Man vill ju att det ska vara snö på julafton. Har inte varit på promenad idag då det började snöa och att det kändes som bussen hem hade lite svårt att komma upp i backarna om den stannat vid en busshållplats i backen.

Är super trött så kommer nog somna rätt snabbt ikväll.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskohälsa