Jungle Cruise och Locked up abroad

Hallå där!

Hoppas ni haft en bra dag. Här har dagen varit bra. Har varit på bio och sett Jungle Cruise och nu denna gång fick jag en helt annan förståelse av filmen. För mig kan det krävas ibland att jag ser en film två gånger innan jag förstår filmen helt. Någon annan som är likadan?

Jag har också börjat kolla på en dokumentär på disneyplus som heter Locked up Abroad. Den handlar om människor som åkt i fängelse när de är utomlands. Jag tycker den är bra och jag gillar sådana dokumentärer då det är de som åkt fast som berättar deras story. Så gillar man program där de som berättar storyn har upplevt det själv så kan jag starkt rekommendera denna dokumentär. Tror det finns fem säsonger på disneyplus.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #dokumentär

JUNGLE CRUISE – RECENSION

Jungle Cruise

Emily blunt spelar en kvinna från England på 1916 då första världskriget utspelar sig. Hon åker till Amazonas för att försöka hitta ett träd med en magisk kraft. Emily Blunt träffar på Frank som spelas av Dwayne Johnson som äger båten som hon och en man som är hennes sällskap ska åka med. Fred har en tam Jaguar och frågan är vad han döljer. Kommer de hitta trädet och hur kommer detta äventyr sluta?

Filmen är bra och har mycket humor i sig. Det är helt klart en av de bästa äventyrsfilmer jag sett på sistone. Man märker hur bra Dwayne Johnson och Emily Blunt är som skådespelare. Det är roligt att se Emily Blunt i en film som inte är skräckfilm. Filmen är lagom lång då den är 2 timmar och 8 minuter.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmrecension #filmnörd #bestofnouw

My day and a little bit of rain?

Hallå där!

Hur är vädret hos er?

Här är det typ 30 grader och sol. Det ska dock bli regn imorgon om man ska tro min väder app. Lite regn är inte fel men som det låter ska det bli ordentligt med regn och även åska. Det senare hoppas jag inte att det blir då jag hatar åska. Har säkert sagt det förut. Idag var jag in till Uppsala det var där jag tog den här bilden.

Var in till Ica och handlade. Det var varmt så man behöver ha fläkten igång när jag sitter och kollar på tv:n i vardagsrummet.

Imorgon är det först att åka in till uppsala för att fika med min bästa vän och sedan är det bio. Har tur denna gång också då jag behöver bara gå till svandammen för att bli hemskjutsad av morsan och C.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #psykiskohälsa

Ny vecka och nytt skal till mobilen

Hallå där!

Ny vecka. nya tag!

Idag kom äntligen mitt nya skal från Wish. Så nöjd. Annars har man varit hemma i värmen. Var bara en sväng till Gottsunda för att handla. Det vart mest dricka men även vattenmelon och vätskeersättning. Vattenmelonen var så god men har halva kvar. Köpte en halv då jag tycker det är lite riskabelt att köpa hel då man inte ser hur den ser ut inuti. Annars har man avslutat ett Maze runner marathon. Kommer ihåg att jag såg sista filmen Maze runner: The death cure på bio när den kom. Det är en film som nästan är 2,5h men den känns inte lång.

Har sagt det förut men på onsdag ska jag se på Jungle Cruise på bio när den har premiär. Innan bion ska jag träffa min bästa vän och fika på espresso house. Så åker in till stan efter klockan tolv och hoppas att det inte regnar då.

Annars har jag inga speciella planer för denna vecka.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Veckans bästa

<— Min mest gillade bild på instagram denna vecka

Mitt mest lästa inlägg denna vecka:

http://corkystyle.se/varsta-grymma-tjejen-och-hur-j-vla-svart-37926372

Veckans mående: Bra har varit i stadsskogen och gått igår och varit till mall of scandinavia idag.

Bio besök: 1st – Space Jam: A new leagacy

Veckans låt: video nedan:

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggar #bestofnouw #filmnörd #psykiskohälsa

Värsta grymma tjejen och hur j-vla svårt ska det vara?

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra.

Min har varit bra. Vid tre så blev jag plus en personal upphämtad i minibuss. Det var meningen att alla utom två här skulle följa med men alla andra backa ur. Så då var en personal tvungen att stanna på boendet. Jag plus de andra från det andra boendet och ena personalen åkte till stadsskogen här i Uppsala. Det var ljuvligt att gå i skogen och hittade en checkpoint på hittaiut uppsala. Tänkte först ta flera men vi vart sena så det fanns inte tid. Efter att vi blev klara i stadsskogen så åkte vi till Gottsunda. Där blev jag bjuden av boendet på subway för att jag hade följt med medan alla andra bara stannade hemma. Vi åkte till vårt boende och åt middag tillsammans.

De andra på boendet som stannade hemma fick äta matlådor från frysen. För att de inte följde med och detta kan jag säga är inte första gången dessa gör såhär. Man kan helt enkelt inte planera ett enda skit med de för de kan låta jätte taggade dagen innan och sen bara säga nej dagen efter. Båda personalen vart arga på dessa då de förstör för oss andra också. Det är därför jag skriver detta och jag har sagt åt personalen att ta upp detta med chefen för boendet så denne får prata med dessa. Jag vet det kan låta hårt men dessa personer har hållit på såhär ett bra tag och jag tycker att ska man bo på ett sådant ställe så ska man ta till sig hjälpen.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

A tripp to city

Hallå där!

Hoppas eran dag varit bra?

Min har varit det men haft lite ont i magen men det berodde nog på att jag blivit kall. Då det känns bättre efter att ha svept en film omkring magen. Annars har man bara varit till Uppsala för att handla lite på hemmakväll. På hemvägen så kunde jag boka in ett biobesök nästa onsdag. Då ska jag kolla på Jungle cruise för det är då den har premiär. Innan jag ska på bio så ska jag träffa min bästa vän och fika på espresso house.

Imorgon ska jag med boendet till stadsskogen här i Uppsala. Har velat dit och då det är några hittaut punkter där så tänkte jag att det vore kul och åka dit då vi blir upphämtade med en minibuss. En personal från ett annat boende kommer och hämtar oss så vi slipper åka buss dit. Skulle jag vara tvungen att åka buss då skulle jag behöva byta buss i gottsunda och bussarna går inte så ofta på sommaren.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning


Du ska inte dricka sådant skit

Hallå där!

Hur har eran dag varit?

Min har varit bra. Igår så skrev jag till min godeman och undrade om jag kunde få extra pengar så jag kunde köpa ett flak energidryck. Kan ni gissa vad han svarade?

Ida, du ska inte dricka sånt skit.

Var på väg och svarade att jag dricker energidryck dagligen men valde att inte skriva det. Nåja så det får vänta. Någon här på boendet sa men du kunde ha skrivit att du ville ha pengar för att köpa något annat. Men nej jag tänker inte ljuga för min godeman.

I alla fall så fick jag pengar då jag ville boka biljett på en film som har premiär nästa vecka. Filmen heter Jungle Cruise och jag ska se den på nästa fredag. Trailern för filmen kan ni se nedanför. Tycker den verkar vara så bra och gillar både Dwaynwe Johnson och Emily Blunt.

Idag har jag badat för första gången i år. Hängde med en personal och annan boende och jag köpte också glass. Det var också första glassen i år och det vart en calippo. Min favorit när det kommer till isglassar.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #bestofnouw

A good day

Hallå där!

Hur har eran dag varit?

Min har varit bra. Jag har inte gjort något speciellt förutom att jag varit på bio och sett Space jam: A new legacy. Tyckte inte den filmen var bra så kommer inte skriva recension om den. Däremot såg trailer till en film som heter Jungle Cruise som har premiär den 28/7. Den verkar vara bra så ska helt klart se den. Plus att både Emily Blunt och Dwaýne Johnson är med i filmen. Jag vart hemskjutsad av morsan och C efter bion. Hade det på känn men två skott jag hade fått från morsan hade knallat vidare så att säga men ska få nya av morsan.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Ny vecka och bio imorgon

Hallå där!

Hur har eran fösta dag på denna vecka varit?

Min har varit sådär. Har varit till Gottsunda för att handla. Åt egen middag vilket jag sen fick ångra. Jag är som sagt laktoskänslig och det jag åt till middag var Pasta alfredo från findus. Den fick min mage att sparka bakut kan man lugnt säga. Har även varit väldigt trött och tror det är pollen som är boven. Hoppas jag är piggare imorgon. Då ska jag nämligen på bio och se Space Jam: A new legacy. Har tur denna gång med då morsan och C skjutsar hem mig denna gång också. Denna gång har jag betalt biobiljetten med poäng så det enda jag behöver köpa är snacks.

Lägger in trailern till filmen nedanför här.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd