Lördag, Trötter och Titanic

Hallå där!

Hoppas er dag varit bra.

Här har man som jag sa i mitt inlägg igår varit så trött. Blir alltid det dagen efter jag har varit på utflykt eller r någonstans. Har idag lyssnat på ljudboken Det flammande korset av Diana Gabaldon på bookbeat. Har även kollat på Supernatural säsong elva. Innan jag skulle käka middag så kolla jag på dokumentären Dahmer on Dahmer: a serial killer speaks på viaplay med en annan boende. Jag hade sett den förut uppe hos mig men det hade inte den så jag föreslog att vi skulle kolla på den tillsammans.

Ikväll har jag kollat på klassikern Titanic på sfanytime.

Handling:

Filmen handlar om R.M.S Titanic som var när den byggdes the world`s greater steamer. Båten sades vara osänkbar. På dess jungfru resa till New york så kör båten på ett isberg. Detta skadar båten så mycket att man inser på båten att den kommmer sjunka, det är bara frågan om hur mycket tid man har. Till det är också att den har bara livbåtar till ungefär hälften av passagerarna. Samtidigt får man följa Jack som vinner sin biljett i poker och Rose som åker förstaklass med sin blivande make. De möts och det får förödande konsekvenser för båda.

Älskar filmen då den är så bra. Filmen fick 11 oscars och har rekordet med Benhur och Sagan om konungens återkosmt som också fick 11 oscar var. En film man inte borde ha missat då den också gick på bio 2012 i 3D då det var 100år sedan båten sjönk.

Imorgon ska jag städa lägenheten med en personal och byta sängkläder. Annars har jag inget annat planerat men ska försöka komma ut på en promenad.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #vardagsliv #serviceboende

Fredag, utflykt i Öregrund och Ice age 2

Hallå där!

Hoppas er fredag varit bra.

Idag har jag varit med boendet till Öregrund. Där käka vid middag som vi tagit med oss och sedan fikat tårta som vi också hade med oss. Det var blåsigt och kallt men ändå hade jag en tjockare jacka plus en av mina luvtröjor på mig under. På väg hem stannade vid en mack då jag behövde gå på toa. Innan vi åkte hem så åkte vi till Ica maxi då jag plus en till behövde handla lite. Jag tig tillfället i akt och köpte damsugspåsar till min dammsugare. Dock behövde vi be om hjälp då och tur det för han kunde bara scanna någon kod så visste han att det var den som skulle fungera på min dammsugare. Så nu har jag det för en tid framöver.

Nu efter jag kommit hem så har jag kollat på Ica age 2 på disneyplus. Är väldigt trött så kommer nog somna rätt snabbt idag. Imorgon har jag inget planerat vilket känns skönt eftersom jag förmodligen kommer vara trött efter idag. Jag fungerar så att har jag varit på någon stor utflykt och varit hemma ifrån flera timmar så blir jag trött dagen efter. Så det blir nog vila imorgon. På söndag ska jag städa med en personal.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #serviceboende #utflykt

Torsdag, äntligen helg och Insidious

Hallå där!

Hoppas er torsdag har varit bra.

Här har man varit på radion. Har börjat skriva manus för mitt nya program. Har hunnit en bit på vägen och kan säga att det är en svensk serie jag ska tipsa om nästa gång. Har inte gått någon promenad idag men kände att jag behövde vila med tanke på hur trött jag blev efter att gått promenad igår. Svarat och godkänt en del kommentarer idag också.

Ikväll har jag kollat på filmen Insidious på sfanytime.

Handling:

Det handlar om ett par som har två söner. En av dem heter Dalton och en morgon så går han inte att väcka. Han förs till sjukhus men läkarna kan inte se något som skulle förklara varför han låg i koma. Plötsligt börjar frun se konstiga saker och får uppfattningen att huset är hemsökt. Däremot så får de besök av en kvinna som säger att det inte är huset som är hemsökt utan det är Dalton. Hon berättar att han är en traveller och att han kan se sig själv och gå bort från kroppen. De får reda på att han ärvt detta från hans far, killen i paret. Han är också den enda som kan rädda Dalton och se till att han hittar tillbaka till sin kropp så han kan vakna upp.

En skräckfilm som är väldigt bra. Denna har ca 12 år på nacken men är lika bra nu som när den kom. Finns att hyra på sfanytime men man kan även köpa den där för det har jag gjort.

Imorgon är jag ledig. Då ska jag till ICA för att förhoppningsvis hitta damsugspåsar till min dammsugare och sedan på eftermiddagen så åker jag med de andra på boendet till Öregrund på eftermiddagen.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning

Onsdag,inspelning och The meg

Hallå där!

Hoppas er onsdag varit bra.

Här har man varit på radion. Har spelat in ett program och även publicerat det. Lägger in programmet nedanför. Annars har jag också gått en promenad medan jag var på radion. Efter jag slutat på radion så åkte jag till Öob för att bland annat kolla på damsugspåsar. Däremot så hittade jag inte det då det fanns ingen som passade min dammsugare.

På kvällen har jag kollat på filmen The meg på sfanytime.

Handling:

Ett internationellt undervattensteam attackeras av en varelse som alla tror har varit utdöd i två miljoner år. Nämligen en Megalondon som är ca 20 meter lång och har inga fiender. Efter de har tagit sig till deras station så attackerar megen stationen och de inser att de måste döda den.

I en av roller ser man Jason statham. Detta är en bra film med både action och skräck i samma film. Denna film är baserad på novellen Meg av Steve Alten. Det är också nu säkert att det kommer en tvåa men vet inte när den kommer.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #filmnörd

Tisdag, blåsigt och Deep blue sea

Hallå där!

Hoppas er tisdag varit bra.

Här har man varit på radion. Där har jag skrivit klart manus till det program jag ska spela in imorgon. Plus att en av handledarna har läst igenom det också. Har också varit ut på en promenad. Där jag märkte att det har varit kallare och blåsigare idag än det var igår. Så har gått över 5000 steg idag.

När jag var på väg hem så var jag in på Coop i stationsgallerian. De har extra pris på mina favoriter när det kommer till energidryck monster 50cl för 10kr+pant. Så jag köpte direkt 5st och hade tagit med mig en kasse som jag kunde ta dem i då jag inte vill packa så tungt i min tygväska. Så nu har jag energidryck fram tills måndag. Dricker endast en per dag då de är rätt stora då de är 0,5l i varje.

Ikväll har jag kollat på filmen Deep blue sea på hbomaxnordic.

Handling:

En gammal anläggning från andra världskriget har byggts om till ett laboratorium med stora bassänger. Där har de tre hajar som de forskar på. De försöker hitta ett botemedel mot Alzheimers. När en av testhajarna har lyckats rymma men de har fått tillbaka den kommer en av de största investerarna i deras forskning till deras laboratorium. Då börjar saker gå fel och helt plötsligt måste de fajtas med hajarna för att överleva.

En gammal favorit som kom redan 1999. Här ser man bland annat en ung Stellan skarsgård men även Samuel L. Jackson är med. Har sett denna många gånger men det är en film man kan se flera gånger utan problem.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #filmnörd

Måndag, ny vecka och Hajen

Hallå där!

Hoppas er måndag varit bra.

Här har man varit på radion. Där har vi haft APT och sedan har jag skrivit manus. Det blev ingen promenad men har ändå kommit upp i 3000 steg. Har börjat lyssna på del 2 av Det flammande korset av Diana Gabaldon på bookbeat.

När jag var in på Coop i stationsgallerian märkte jag att de hade bra pris på 50cl läsk så köpte två fanta raspeberry zero. Upptäckte också att de hade monster energidryck 50cl för 10kr +pant. Så imorgon ska jag ta med mig en extra kasse så då kan jag köpa 5 st direkt.

Ikväll har jag kollat på klassikern Hajen som jag köpt på sfanytime.

Handling:

En flicka hittas uppspolad på land, död, söndersliten, och delvis uppäten. Den nye polischefen på sommarön Amity får klart för sig att det rör sig om en hajattack och han fattar beslutet att stänga stranden. Men han möter motstånd och tvingas till slut öppna stranden för allmänheten igen. Fler attacker äger rum och snart pågår en desperat jakt efter den skyldige hajen.

Detta är en klassiker när det kommer till hajfilm. Däremot är den gjord 1975 och regisserad av Steve Spielberg. Den är baserad på boken Hajen av Peter Benchley. Ett måste att se om man missat denna och gillar hajfilmer.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #filmnörd

Min lägenhet

Hallå där!

Eftersom flera av ville gärna se hur min lägenhet ser ut som tänkte jag både visa och berätta. Såhr ser mitt vardagsrum ut. Där sitter jag och kollar på filmer/serier men även där jag sitter vid datorn. Jag bloggar därifrån.

Min hall

,Det lilla skåpet på väggen är där mina mediciner är inlåsta. Bara personal har nyckel till det där skåpet. Det är där jag hänger upp jackor och tar av mig skorna då jag varit ute.

Mitt badrum

Mitt badrum som ni ser är rätt så stort då det ska vara möjligt för någon rörelsehindrad att komma in. Jag har också egen tvättmaskin som också är en torktumlare i samma. Vilket underlättar väldigt mycket då jag inte har någon stans där som jag skulle kunna hänga upp tvätten.

Och till sist mitt sovrum

Det här är mitt sovrum men det finns två garderober som inte kom med på bild. Sängen har jag haft sedan jag var barn. Däremot hyllan som står framför sängen hittade jag på en secondhand för flera år sedan. Som ni ser så påminner stilen väldigt mycket om stilen på sängen.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #serviceboende #lss

Lördag, handlat på ÖoB och filmen Ghostbusters

Hallå där!

Hoppas er dag varit bra.

Här har man varit till ÖoB och handlat lite. Annars har jag kollat på serier och film. Tänkte att visa er min lägenhet imorgon då jag städat den med personal. Just nu är den inte jättestökigt men det känns bättre att visa upp den när den är städad.

Idag har jag valt att inte räkna steg då jag kände att jag behövde ta det lugnt idag. Det efter att jag från och till har haft ont i mitt vänster knä. Det kommer speciellt om jag varit still med knä och ska räta ut det. Irriterande då jag inte vet om jag kan göra något själv för att det inte ska göra ont. Någon som har något tips?

Ikväll har jag kollat på klassikern Ghostbusters från 1984 på viaplay.

Handling:

Forskarna dr Venkman, dr Spengler och dr Stantz startar en privat firma vid namn Ghostbusters. De specialiserar sig på att utrota övernaturliga plågoandar. En dag får de ett mycket speciellt uppdrag. Dana Barrett påstår nämligen att hennes kylskåp är ingången till den andliga världen, och plötsligt står Ghostbusters inför en uppgift som är mycket svårare än att fånga ett vanligt spöke.

En klassiker som man bör se om man inte gjort den. En lagom lång film som är både läskig och rolig på samma gång.

Imorgon är det söndag och då ska jag städa lägenheten med en personal. Annars har jag inte något planerat.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #bestofnouw

Fredag, underbart väder och Shang-chi and the legend of the ten rings

Hallå där!

Hoppas eran fredag varit bra!

Här har man varit ledig. Har varit till Gottsunda för att handla. Köpte saften jag dricker, fanta raspberry zero och energidryck så jag klarar mig i helgen. Här har det varit soligt men det har blåst hela dagen så det har varit rätt kallt ute.

På eftermiddagen var jag till stan med en personal då jag skulle ha lite tid själv med en personal. Jag hade fått meddelande att mina varor jag beställt från stadium på internet fanns att hämta på stadium i centrala Uppsala. Så då tänkte jag perfekt så vi gick av vid svandammen och gick till stadium. Efter att ha hämtat ut det jag beställt som var 4 pack bomullsstrumpor.

Efter det så gick vi in på pressburån då jag ville köpa glass. De har nämligen 50% på alla glassar från GB. Jag köpte en calippo med colasmak. Kan bara äta isglassar då jag inte kan äta någon glass med laktos i.

Nu på kvällen har jag kollat på filmen Shang-chi and the legend of the ten rings på disneyplus.

Handling:

Shang-chi är en pojke som nästan direkt börjas tränas av sin far för att bli lönnmördare. Han flyr och börjar ett nytt liv i USA. Det dröjer inte länge innan han blir indragen i sin pappas grymma värld. Hans far förnekar att deras mor dött utan hävdar hon hålls fången i byn Ta Lo där hon växte upp. Frågan är om det verkligen är hennes röst hans pappa hör eller vad är det som draken, the great protector lyckades stänga in i bergen.

Filmen är spännande från början till slut. Väldigt mycket häftiga specialeffekter. En film man måste se om man gillar marvelfilmer. Finns att se på disneyplus men kan även köpas på sfanytime.

Imorgon har jag inte något planerat. Men ska ut på en promenad då det verkar bli bra väder imorgon också.

#nouwinfluencer #nouwbloggare #uppsalabloggare #funktionsnedsättning #bestofnouw

Torsdag, äntligen helg och venom: let there be carnage

Hallå där!

Hoppas eran torsdag varit bra.

Här har man varit på radion. Skrivit manus men inte tagit någon promenad då jag haft ont i vänster knä. Så nu har man ledigt tills på måndag. Har lyssnat på ljudboken Det flammande korset av Diana Gabaldon både när jag åkte till och från radion. Så nu har jag bara ca 2 timmar kvar på del 1 av den boken kvar att lyssna. Däremot var det svår lyssnat på vägen dit då typ en hel förskoleklass klev på och det vart ett väldigt tjatter.

Har även idag svarat på en hel del kommentarer och godkänt dem.

Ikväll har jag kollat på filmen Venom: Let there be carnage som jag köpt på sfanytime.

Handling:

Mer än ett år efter händelserna i Venom kämpar den undersökande journalisten Eddie Brock med att anpassa sig till livet som värd för den främmande symbioten Venom, vilket ger honom övermänskliga förmågor. Brock försöker återupprätta sin karriär genom att intervjua seriemördaren Cletus Kasady, som blir värd för symbioten Carnage och flyr från fängelse efter en misslyckad avrättning.

En väldigt bra uppföljare till Venom. Mycket humor och en del action. Har man sett första filmen och tyckte den var bra bör man ge denna film en chans.